Antena Meniu Search
x

Milionarul Virgil Chirică s-a sinucis printr-o metodă cumplită, populară în Asia. Acum 4 ani familia l-ar fi salvat în ultimul moment

Tragedie în lumea milionarilor din Capitală. Omul de afaceri Virgil Chirică s-a sinucis printr-o metodă cumplită, populară în ţările asiatice. A aprins un grătar în baie şi s-a intoxicat cu fumul de la cărbuni. Bărbatul de 46 de ani, asociat cu Dan Şucu şi Cristi Borcea în imobiliare, a lăsat şi un bilet de adio în limba engleză. Milionarul ar fi la al doilea gest de acest fel. În urmă cu patru ani, familia l-a salvat în ultima clipă. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 22:11

Milionarul Virgil Chirică s-a sinucis printr-o metodă cumplită, populară în Asia. Acum 4 ani familia l-ar fi salvat în ultimul moment
Milionarul Virgil Chirică s-a sinucis printr-o metodă cumplită, populară în Asia. Acum 4 ani familia l-ar fi salvat în ultimul moment

Virgil Chirică. Un milionar discret, investitor în proiecte imobiliare de lux din zona de Nord a Capitalei şi director al diviziei de asigurări a unui important constructor german de automobile de lux. În spatele fotografiilor cu maşini de sute de mii de euro, vacanţe la soare şi o viaţă fără griji, bărbatul de 46 de ani ascundea o dramă. 

Cristina Filip, reporter Observator: Pista principală pe care merg anchetatorii este cea a sinuciderii. Lângă trupul omul de afaceri, poliţiştii au găsit un bilet de adio pe care scria, de patru ori, aceeaşi propoziţie în limba engleză: I am already asleep - Sunt deja adormit. Dar şi mai multe flacoane cu pastile.

Un prieten l-a găsit intoxicat în baie

Omul de afaceri şi-ar fi plănuit moartea extrem de amănunţit, cred anchetatorii. Sunt detalii care i-au şocat inclusiv pe criminalişti. Bărbatul a cumpărat mai multe grătare şi saci cu cărbuni şi a dus totul în vila din Pipera. În baia de la etajul unu a aprins focul. A fost găsit de un prieten, dar prea târziu. Murise intoxicat.

Cristina Filip, reporter Observator: Imediat după descoperirea şocantă, criminaliştii au început să cerceteze fiecare colţ din casă. Surse Observator spun că la etajul doi ai vilei, într-un dormitor, anchetatorii au mai descoperit încă doi saci cu cărbuni, nedesfăcuţi. 

Nu este prima tentativă de sinucidere a milionarului

Surse Observator spun că în urmă cu patru ani Virgil Chirică ar mai fi avut o tentativă de sinucidere. Atunci, familia l-a salvat în ultimul moment. Ar fi stat internat o vreme într-un spital de specialitate şi ar fi primit tratament.

Gabriel Diaconu, psihiatru: Ce mă frapează este că nu avem veriga lipsă. Căutarea ajutorului, căutarea asistenţei, psihologul, psihiatrul. Avem pur şi simplu evenimentul fatal, metoda exotică. Prin asta, omul încearcă să transmită un ultim mesaj. să transmită ce doar el crede că a inteles despre dureri, duşmani, insatisfacţii. 

Metoda de sinucidere, populară în ţările asiatice

Nu se ştie ce probleme îl măcinau pe Virgil Chirică. În afaceri, totul părea să meargă perfect. Anul trecut, investise alături de mai mulţi oameni de afaceri, printre care Cristi Borcea şi Dan Şucu într-un ansamblu rezidenţial cu 400 de apartamente în nordul Bucureştiului. Planul era să ajungă la 2.000 de apartamente în următorii 10 ani.

Metoda de sinucidere aleasă de omul de afaceri este pe cât de cumplită pe atât de populară în Asia. În Japonia, 12% din sinucideri sunt prin asfixiere cu cărbune. Iar tehnica este antică. Chiar filosoful Seneca s ar fi sinucis astfel. Recent, actori celebri, sudcoreeanul Lee Sun-kyun şi australianul Gregory Charles Rivers si au pus a capăt zilelor în acest fel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Milionarul Virgil Chirică s-a sinucis printr-o metodă cumplită, populară în Asia. Acum 4 ani familia l-ar fi salvat în ultimul moment