Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Este devastator. Nu ne putem reveni!". Durere nemărginită după ce o fată de 11 ani a murit de meningită, într-un spital din UK. Nu primise antibiotice timp de 7 ore

Un cuplu din UK i-a îndemnat pe părinți să fie vigilenți la simptomele meningitei după ce fiica lor de 11 ani a murit, după ce medicii nu au reușit să o diagnosticheze timp de 7 ore.

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 17:05

Annalise Luffingham a fost internată la spital în februarie 2020, după ce a suferit febră, stări de confuzie și vărsături, semne clare ale unei infecții bacteriene. Medicii nu au reușit să stabilească dacă Annalise ar putea avea sepsis și au avut nevoie de 7 ore pentru a-i administra antibiotice vitale, a constatat un raport privind îngrijirea ei. Ea a murit a doua zi la spital, relatează Daily Mail.

Ce simptome a resimţit fetiţa

Părinţii fetei au spus că durerea în urma pierderii fiicei lor este „la fel de crudă ca în ziua în care a murit” și speră că povestea ei îi poate împiedica pe alții să sufere. Fetiţa de 11 ani, care era fotbalistă, suferea de aproximativ o săptămână de simptome precum amețeli, vărsături, confuzie, temperatură ridicată, dureri de cap și dureri de ochi. În timpul unei evaluări inițiale, testele pentru sepsis au fost finalizate. Acestea includ de obicei verificarea temperaturii, ritmului cardiac, ritmului respirator și analize de sânge.

Fata a primit doar un analgezic

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, un raport a identificat 11 probleme cu îngrijirea primită de Annie. S-a constatat că aceste teste au fost efectuate incorect. Personalul nu a constatat că ritmul respirator al lui Annie era mare şi nu au considerat că ar putea avea sepsis. În urma mai multor teste, Annie a primit ibuprofen și paracetamol. Un asistent a prescris antibiotice care au fost administrate aproximativ o jumătate de oră mai târziu. Dar Annie a suferit un stop cardiac în jurul orei 17.50. A fost resuscitată și transferată la un alt spital, dar a murit a doua zi. O anchetă din 2021 a concluzionat că Annie a murit din cauza sepsisului cauzat de meningită și ca urmare a neglijenţei personalului.

Dacă testele ar fi fost efectuate corect, Annie ar fi fost transferată la o echipă de pediatrie de specialitate și ar fi trebuit să înceapă să primească antibiotice intravenoase în decurs de o oră.

Mesajele dureroase la familiei, la 3 ani de la incident

Mama ei Tracey Shephard, în vârstă de 51 de ani, a spus: „Annie a fost cea mai minunată fiică pe care ne-am fi putut-o dori vreodată. Era strălucitoare, inteligentă, articulată, dar și sportivă și grijulie. Era matură pentru anii ei și dorea să fie cea mai bună persoană. Chiar și după trei ani, durerea pe care o simțim în urma pierderii este încă la fel de crudă ca în ziua în care a murit. Viețile noastre nu vor fi niciodată la fel fără ea. Este devastator că nu va crește niciodată și nu va împlini potențialul pe care îl avea."

„Continuăm să fim mișcați de grija și sprijinul pe care le-am primit și de modul în care oamenii au strâns bani în memoria lui Annie. Nimic nu va umple niciodată golul pe care îl avem în viețile noastre lăsat de moartea lui Annie, dar vom continua să conștientizăm cât de important este ca oamenii să conștientizeze meningita și necesitatea de a solicita sfatul medicului cât mai curând posibil. Este prea târziu pentru Annie, dar sperăm doar că îi putem ajuta pe alții să nu treacă prin ceea ce am trecut noi”, a adăugat tatăl fetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » "Este devastator. Nu ne putem reveni!". Durere nemărginită după ce o fată de 11 ani a murit de meningită, într-un spital din UK. Nu primise antibiotice timp de 7 ore