Antena Meniu Search
x

Johnson & Johnson va înlocui pudra de talc cu amidon de porumb, în Europa, începând cu anul viitor

Johnson & Johnson (J&J) va înceta să producă și să vândă pudră de talc pentru copii în întreaga lume, începând de anul viitor.

de Maria Dogaru

la 12.08.2022, 13:20

se confruntă cu zeci de mii de procese din partea femeilor care susțin că produsul dezvoltă cancer ovarian
Johnson & Johnson va înlocui pudra pe bază de talc cu amidon de porumb - Profimedia

Anunțul vine la mai bine de doi ani după ce firma gigantă în domeniul sănătății a încheiat vânzările produsului în SUA, conform BBCnews.

J&J se confruntă cu zeci de mii de procese din partea femeilor, care susțin că praful de talc conține azbest și le-a determinat să dezvolte cancer ovarian.

Ca parte a evaluării portofoliului mondial, am luat decizia comercială de a trece la un portofoliu de praf pentru copii pe bază de amidon de porumb”,  a declarat compania într-un comunicat.

Compania neagă toate acuzțiile 

Pe acelaşi subiect

Compania s-a opus acuzațiilor și a declarat că în urma deceniilor de cercetări independente, pudra este foarte sigură de utilizat.  Firma a adăugat că pudra pentru copii pe bază de amidon de porumb este deja vândută în țări din întreaga lume.

În același timp, J&J și-a repetat declarația conform căreia pudra sa pentru copii este sigură de utilizat.

Poziția noastră cu privire la siguranța talcului nostru cosmetic rămâne neschimbată. Deceniile de analize științifice independente efectuate de experți medicali din întreaga lume, confirmă că pudra pentru copii Johnson pe bază de talc este sigură, nu conține azbest și nu provoacă cancer”, a adăugat Johnson & Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Johnson & Johnson va înlocui pudra de talc cu amidon de porumb, în Europa, începând cu anul viitor