Antena Meniu Search
x

Video Frumuseţea şi curăţenia costă mai mult. Produsele de igienă, următoarele pe lista scumpirilor

Valul scumpirilor a ajuns şi la produsele cosmetice şi de igienă. De la detergenţi până la şampon, totul ne costă mai mult. Iar asta creşte şi tarifele din saloanele de înfrumuseţare sau spălătorii. Depăşiţi de ritmul în care se scumpeşte materia primă, proprietarii afacerilor ridică preţurile cu zece sau chiar 20 de procente. 

de Redactia Observator

la 13.02.2022, 19:37

Vezi și

Scumpirile au ajuns şi la detergenţi, pastă de dinţi, şampon sau alte produse de îngrijire personală sau a casei. 

Clienţi: Sunt, sunt destule. Momentan trecem cu vederea. Ne dăm seama, e clar, că suntem femei şi obserevăm tot. 

Pasta de dinţi, dulciurile, biscuiţii. La orice produs. Indiferent. La orice. 

Nu doar produsele, ci şi serviciile se scumpesc. Darie Grigorescu conduce un lanţ de spălătorii de mai bine de două decenii, însă niciodată nu s-a mai confruntat cu atât de multe scumpiri deodată.

Pe acelaşi subiect

Darie Grigorescu - director general curăţătorie: Din toamnă suntem loviţi de un tsunami. Preţurile la energie au crescut de 2-3 ori, la materii prime între 50% şi 100%. Folia s-a dublat, umeraşele şi-au dublat preţul. Detergenţii cu 40-50%. Cred că vom creşte preţurile în curând cu vreo 20%. Este nesemnificativ, faţă de ce este în spate. 

Plătim mai mult pentru igienă

În saloanele pe care le deţine, Adrian Perjovschi a majorat preţurile cu 10% încă de la 1 februarie. Spune că e singura soluţie să evite falimentul.

Adrian Perjovschi - proprietar lanţ de saloane: Toţi furnizorii de materiale, de la şampoane, coloranţi, toate materiile prima cu care lucrăm, au crescut între 10% şi 30%, în funcţie de brand şi produs. A trebuit să mărim şi noi preţurile că s-au mărit şi preţurile de mententanţă a spaţiului. Dacă într-o lună obişnuită de iarnă anii trecuţi plăteam în jur de 2.800 de lei, pe decembrie luna acesta a venit o factură de 3.500 de lei. 

Vălătugul scumpirilor va continua, spun economiştii. 

Adrian Benţa - economist: Au crescut cheltuielile cu transportul sau cu importul acelor produse, a crescut cheltuiala cu manopera pentru acele produse şi toate aceste produse de igienă urmează trendul pieţei, preţuri în creştere. La întrebare "Cât va mai ţine?", răspunsul este pe termen nelimitat pentru că suntem într-o zonă de spirală inflaţionistă. 

Iar în faţa şirului nesfârşit de scumpiri, oamenii încep să aleagă la ce renunţă prima dată. Fie taie de pe lista cumpărăturilor produsele de igienă, fie le aleg pe cele mai ieftine.

Adrian Măniuțiu - economist: Nu voi reduce din locuinţă sau alimente decât parţial. Chiar dacă mă voi restrânge, voi anula partea de igienă.  

O variantă tot mai des întâlnită este cea a produselor realizate în casă, la care apelează cei care fie vor să facă economii în bugetul familiei, fie preferă să aleagă singuri ingrediente cât mai naturale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Frumuseţea şi curăţenia costă mai mult. Produsele de igienă, următoarele pe lista scumpirilor