Antena Meniu Search
x

"M-am întors singur acasă". Povara durerii. Mărturia tulburătoare a unui bărbat care și-a pierdut soția și cei 3 copii într-un accident cumplit, în SUA

Dorul și durerea. Este povara cu care un bărbat trebuie să trăiască toată viața, după ce un accident rutier i-a răpit soția și cei trei copii. A fost singurul care a supraviețuit, însă rănile sufletești lăsate în urmă de tragedie i-au cauzat mai multă durere decât orice altă rană suferită în timpul accidentului.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 12:43

Mărturia tulburătoare a unui bărbat care și-a pierdut soția și cei 3 copii într-un accident cumplit, în SUA
Mărturia tulburătoare a unui bărbat care și-a pierdut soția și cei 3 copii într-un accident cumplit, în SUA - Daily Record

Alan Atkinson, din Helensburgh, și-a luat soția Adrienne, 35 de ani, fiul de 11 ani, Nigel, și fiicele gemene de nouă ani, Lucy și Anna, și au plecat într- excursie în Florida, în 1981, ca să sărbătorească noul său loc de muncă. Familia era în Everglades și se îndrepta spre aeroport pentru zborul de întoarcere acasă, când s-a produs nenorocirea, potrivit Mirror.

Mașina lor a fost lovită din plin de un alt vehicul. La volan era un bărbat beat, cu o sticlă de alcool în mână și care conducea cu farurile stinse. A fost suficient pentru a curma trei vieți și pentru a o distruge complet pe cea a bărbatului care și-a privit soția și copiii cum se sting.

Și-a pierdut soția și cei trei copii

Alan este acum pensionar, are 80 de ani și, după zeci de ani de la tragedie, a avut curajul să vorbească despre drama care i-a distrus viața. A scris o carte, „The Inocent and the Beautiful”, care povestește despre oroarea prin care a trecut.

Pe acelaşi subiect

„Familia mea avea atât de multe de oferit, dar a fost luată într-o clipă. Tot ce mi-am dorit vreodată a fost să fiu tată. M-am căsătorit cu frumoasa mea soție în 1966 și am avut trei copii drăguți. Totul a fost fantastic. Totul s-a schimbat însă în Everglades", a povestit cu durere bărbatul.

Impactul puternic a făcut ca mașina familiei să se prăbușească în apele adânci ale unul canal din zonă. Pentru cei trei copii și soția lui, impactul a fost nimicitor. Alan a fost singurul care a scăpat cu viață.

“Mașina stătea deasupra apei. Îmi amintesc că soția mea a spus că apa începea să intre și următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am văzut cum mașina se ducea la fund. Ușa mea era deschisă și instinctul de supraviețuire a intervenit. Am reușit să ajung în vârf. Oamenii au venit și au încercat să-mi salveze familia, dar mașina era prea jos. La trei zile după accident, m-am întors singur acasă", a continuat Alan.

A decis să-și spună povestea printr-o carte

După nenorocire, Alan, bărbatul, s-a întors la munca sa de pilot. Alan, soțul și tatăl însă, nu a reușit să treacă niciodată peste drama care s-a năpustit asupra fimiliei lui. El a fost întâmpinat cu un zid al tăcerii din partea sistemului de justiție din Miami și niciun caz penal nu a fost intentat vreodată împotriva șoferului care i-a nenorocit familia. Dreptate nu s-a făcut nici până în ziua de azi.

„Ceea ce s-a întâmplat și-a pus amprenta asupra mea. Aveam nevoie să se facă dreptate, dar nu a venit niciodată. M-am întors în State de mai multe ori, căutând o urmărire penală. Procurorul statului mi-a promis că va fi un dosar penal, dar nu a existat niciodată vreo urmărire penală. A devenit o luptă lungă pentru dreptate pentru frumoasa mea familie și chiar m-am angajat într-un dosar civil, dar nu a rezultat nimic. Mi s-a părut foarte inuman”, a spus Alan.

Ulterior, Alan s-a mutat în West Sussex și a început să lucreze la o carte. El a decis să-și scrie povestea în încercarea de a-și procesa durerea și de a păstra vie amintirea frumoasei sale familii.

„Am simțit că trebuie să-mi spun povestea. A fost greu, dar oricine a fost implicat într-un accident se va raporta la durerea prin care am trecut și la efectul pe care l-a avut asupra mea. M-am logodit de două ori după ce mi-am pierdut soția și eram pe cale să mă recăsătoresc o dată, dar pur și simplu nu am putut. Am vrut să păstrez vie amintirea familiei mele”, a continuat Alan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "M-am întors singur acasă". Povara durerii. Mărturia tulburătoare a unui bărbat care și-a pierdut soția și cei 3 copii într-un accident cumplit, în SUA