Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Nu am încetat să vorbesc cu ea. Am avut o legătură, nu am vrut să renunț". O tânără de 38 de ani a murit captivă în mașină, chiar în fața salvatorilor neputincioși

Agonie, disperare, neputință și moarte. La toate acestea a fost martor un bărbat, care a cerut în zadar ajutorul salvatorilor pentru o femeie care rămăsese prizonieră în propriul autoturism, care ajunsese într-un lac.

de Monica Palade

la 27.04.2023, 22:37

Blocată în autoturism, în mijlocul râului South, Montmagny, Canada, vinerea trecută, tânăra de 36 de ani, notar și avocat de profesie, a trecut prin iad înainte de a muri sub privirea neputincioasă a serviciilor de urgență.

„Nu am încetat să vorbesc cu ea"

Mașina lui Josyane Tanguay-Pelletier a plutit cel puțin 25 de minute, potrivit martorului principal, înainte de a se scufunda în apele înghețate. „Îmi făcea semn cu mâna, i-am strigat: „Am sunat la poliție, vin să te salveze”, i-am repetat des, am comunicat mereu cu ea, dar serviciile de urgență nu au ajuns la timp”, povestește Claude, martor al întregii scene de groază, potrvit TVA Nouvelles.

Chiar veniți la fața locului, polițiștii și pompierii nu au putut să o ajute pe tânără atât de repede pe cât ar fi trebuit. Și asta pentru că pompierii Detașamentului de Pompieri Montmagny nu au pregătirea necesară pentru a interveni pe apă, chiar dacă au o ambarcațiune.

Pe acelaşi subiect

„Fără îndoială, am fi putut-o salva. Este nevoie de o echipă de urgență cu pompieri instruiți la Montmagny”, mai spune martorul. Șoferul de 60 de ani care a văzut totul se afla la aproximativ 30 de metri depărtare când, în jurul orei 12:30 p.m., a văzut vehiculul scufundându-se în râu. Bărbatul A dat alarma prin stația radio.

Avea toată viața înainte

Nu a vrut să o abandoneze pe femeie, s-a apropiat cât mai mult de mal și a comunicat întruna cu victima. Până la final. El spune că femeia părea inconștientă la început. Mașina plutea în derivă și se învârtea când tânăra a dat un semn de viață.

„Nu am încetat să vorbesc cu ea. E greu de explicat, dar am avut o legătură cu ea, nu am vrut să renunț”, mai spune bărbatul, care recunoaște că s-a simțit atât de neajutorat în fața situației, încât a început să se roage. Pentru el, devenise singura modalitate de a prelungi viața celei care trăia agonia.

„Mă rugam lui Dumnezeu și mașina plutea, mi-am spus: o să continui, dar a trecut prea mult până a sosit ajutorul. Am auzit sirene, dar nu am văzut pe cineva”, povestește el cu mare consternare.

El explică, de asemenea, că femeia din Rimouski a rămas calmă, refuzând să intre în panică până la sfârșit, în timp ce se deplasa în mașină ca din instinct de supraviețuire. „La un moment dat, a fost ca și cum rezervorul s-a blocat pe fundul râului și partea din față a început să se scufunde”.

Cu un viitor strălucit în față, Josyane Tanguay-Pelletier muncise din greu pentru a deveni avocat, apoi notar înainte de a sfârși atât de tragic. Urma să se alăture iubitului ei, de care era îndrăgostită nebunește, la Matane, în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » „Nu am încetat să vorbesc cu ea. Am avut o legătură, nu am vrut să renunț". O tânără de 38 de ani a murit captivă în mașină, chiar în fața salvatorilor neputincioși