Antena Meniu Search
x

Video Ultimele minute din viața Rozei, fetița româncă de cinci ani ucisă în Franța, surprinse de camerele de supraveghere. Anchetatorii au refăcut drumul copilei pas cu pas

Roza, fetiţa de origine română, găsită moartă într-un sac de gunoi din Franţa, putea fi în viaţă şi azi, dacă criminalul ei nu ar fi fost eliberat din şcoala de corecţie. Adolescentul de 15 ani a fost arestat pentru viol şi era considerat pericol public.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 19:33

Vezi și

Martorii povestesc acum că în ultimele luni a încercat să acosteze zeci de fetiţe. Drama familiei de români ridică Franţa întreagă în picioare. Este dovada unui stat eşuat spune opoziţia, pentru că principalul suspect era în atenţia poliţiei, dar a reuşit cumva să comită crima.  

Ucisă de un sistem eșuat

Franţa e înmărmurită. Moartea Rozei, copila româncă în vârstă de cinci ani, ucisă de un adolescent cu probleme psihice şi găsită într-un sac de gunoi, a stârnit revoltă şi nelinişte în întreaga ţară. Părinţii copilei, Bianca şi Bogdan, vor dreptate şi cer răspunsuri. Procuratura a venit cu detalii despre crimă. Fetiţa ar fi ieşit afară la joacă, pe lângă casă, marţi după-amiază. După câteva ore, a fost găsită moartă.

Frederic Nahon, procuror: Urmărirea imaginilor de pe camerele video ale comunei au permis să vedem că suspectul s-a apropiat de copil în piaţetă şi s-a îndreptat către domiciliul lui împreună cu ea fără să folosească violenţa fizică pe domeniul public.

Pe acelaşi subiect

Adolescentul de 15 ani care este principalul suspect, era deja cercetat pentru viol, sechestrare şi agresiune sexuală. După ce a fost reţinut, a fost reevaluat psihiatric.

Frederic Nahon, procuror: În raportul provizoriu, expertul concluzionează alterarea discernământului şi pericolul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi.

La primele audieri, tânărul nu a vorbit. Acesta fusese eliberat dintr-un centru pentru minori la începutul lunii februarie. Părinţii sunt divorţaţi, iar băiatul se afla în grija mamei. Vecinii îl descriu ca pe un adolescent tulburat.

Vecina suspectului: Vorbea cu bicicleta. Şi, când era afară şi nu avea bicicleta, vorbea singur. Vorbea tare, ţipa, alerga, dădea muzica tare. Făcuse chestii sexuale, atingeri, acosta copii, de două-trei zile se tot învârtea.

Francezii sunt indignaţi şi multe mesaje de pe reţelele sociale acuză statul că protejează infractorii.

Reporter-Elisabeth Borne, premierul Franței: Înspăimântător. Întrebarea pe care ne-o punem şi care depăşeşte această situaţie este: poate fi evitat?

- Sigur că, în funcţie de anchetă, va trebui să tragem toate concluziile. Dar, vă spun, justiţia se ocupă, este o situaţie dramatică şi trebuie ca justiţia să meargă până la capăt.

Adolescentul suspectat de crimă riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Autopsia care va fi făcută vineri va arăta şi dacă fetiţa a fost sau nu violată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ultimele minute din viața Rozei, fetița româncă de cinci ani ucisă în Franța, surprinse de camerele de supraveghere. Anchetatorii au refăcut drumul copilei pas cu pas