Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Nu merit să trăiesc. Sunt diavolul!" Asistentă judecată pentru că ar fi ucis şapte bebeluşi şi ar fi încercat să omoare alţi zece nou-născuţi, în Anglia

Ar fi trebuit să fie cea care îi ajută în primele ore critice de viaţă, însă nu a fost deloc aşa. O asistentă medicală este acuzată că între iunie 2015 şi iunie 2016 ar fi ucis şapte bebeluşi şi a încercat să ucidă alţi zece în spitalul în care lucra.

de Monica Palade

la 11.07.2023, 11:07

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este judecată de mai bine de nouă luni pentru faptele sale de atunci. „Eram acolo să ajut și să vindec, nu să rănesc”, s-a apărat femeia în faţa judecătorilor.

Ucigaşă în serie de bebeluşi

Tânăra care a lucrat în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Contesa din Chester, un oraș din nord-vestul Angliei, este acuzată că a ucis şapte copii în perioada iunie 2015 – iunie 2016. Ea ar fi injectat aer în sondele lor, ar fi adăugat insulină la pungi cu soluție alimentară intravenoasă. De asemenea, este acuzată că a scos tubul care permitea unei fetițe premature să respire.

Dacă Lucy Letby, în vârstă de 25 de ani la momentul evenimentelor, continuă să fie prezentată de către apărare drept o profesionistă dedicată şi nevinovată, dovezile împotriva ei se acumulează. Potrivit procurorului Nick Johnson, care a alcătuit dosarul, ea a acționat atunci când părinții erau plecaţi sau când asistenta responsabilă se mutase.

Pe acelaşi subiect

„Nu merit să trăiesc”

Uneori își ataca victimele noaptea, când era singură în gardă. De asemenea, este posibil să fi încercat de mai multe ori să-și atingă obiectivele. Unul dintre bebeluși avea doar 24 de ore când Lucy i-ar fi injectat aer, ucigându-l în doar 90 de minute. A doua zi, ea ar fi încercat să-i omoare şi sora geamănă, în același mod.

Arestată în iulie 2018, asistenta în vârstă de 33 de ani a negat faptele în ansamblu. Avocatul său Ben Myers a susținut că secția de neonatologie a „primit în această perioadă mai mulți bebeluși decât în mod normal”, asigurându-se totodată că unii medici incompetenți au dat vina pe acuzată. În timpul mărturiei sale de la tribună, Lucy Letby a explicat că „întreaga ei lume s-a oprit” din cauza acestor suspiciuni de „crimă îmbolnăvitoare”.

Acasă la femeie, oamenii legii au găsit însă mai multe însemnări. „Nu merit să trăiesc. I-am ucis intenționat pentru că nu sunt suficient de bună să am grijă de ei. Sunt o persoană groaznic de rea”, „Sunt diavolul. Eu am făcut asta!”, „Nu voi ști niciodată ce înseamnă să ai o familie”.

Un alt element incriminator, Lucy Letby a căutat în mod repetat pe Facebook părinții victimelor sale. După procesul de nouă luni, juriul, format din opt femei și patru bărbați, trebuie acum să delibereze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Nu merit să trăiesc. Sunt diavolul!" Asistentă judecată pentru că ar fi ucis şapte bebeluşi şi ar fi încercat să omoare alţi zece nou-născuţi, în Anglia