Antena Meniu Search
x

Video La doar 6 luni, Anisia e dovada că miracolele pot răsturna şi cele mai sumbre scenarii. Zâmbeşte, deşi viaţa nu a fost blândă cu ea şi are nevoie de ajutor

13 copii, mulți dintre ei bebeluși, au nevoie urgentă de ajutor pentru a le fi reparate inimile mici și bolnave. Toți sunt așteptați săptămâna viitoare la București, de o echipă medicală complexă, britanico-română, care i-a acceptat pe micii pacienți la operații salvatoare. Unul dintre bebelușii cu inimi speciale este Anisia, o fetiță frumoasă și veselă de doar șase luni. Copila aceasta a trecut deja printr-o operație la inimă când nici nu împlinise două săptămâni de viață. Pentru Anisia și pentru ceilalți 12 copii bolnavi vă îndemnăm să fiți generoși și să donați câte 2 euro, prin SMS, la numărul 8848.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 14:24

Vezi și

Fetița cu ochi mari, curioși, cu bentiță și floare roz este Anisia. La șase luni, bebelușa este dovada că de multe ori copiii pot schimba previziuni medicale sumbre. "Inimioara are tertalogie Fallot, tetralogia asta cuprinde mai mule malformații atât la inimă cât și... Îi afectează și ramurile pulmonare, trunchiul pulmonar, aorta", a explicat Corina Scheuleac, mama Anisiei.

O inimă de copil cere ajutor

Mama Anisiei este asistentă medicală și diagnosticul fetiței sale i-a fost clar imediat. "A fost un șoc pentru noi. Nu, nu ne-am putut bucura, nu știam. Nu, nu mă puteam bucura că e fată, din cauza malformației în sine. Am plâns foarte mult, am venit acasă și am pus mâna pe telefon, era singura șansă. Cu plânsul nu facem nimic, trebuia să găsim o soluție", spune Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Soluția au găsit-o la Târgu Mureș, acolo unde medicii luptă din răsputeri să salveze zilnic inimi de bebeluși cu malformații cardio. "Primele zile de la naștere a fost OK și la câteva zile s-a modificat totul. Valva pulmonară s-a îngustat și nu se mai oxigena întregul organism. Cât pe ce, era să o pierdem și la 13 zile s-a intervenit de urgență", adaugă Corina Scheuleac, mama Anisiei. 

Pe acelaşi subiect

Prin operația de la nici două săptămâni de viață, medicii i-au schimbat bebelușei valva pulmonară cu una artificială. "De fiecare dată când mergeam la ea la Terapie Intensivă chiar îi spuneam: Anisia, ești puternică și o să lupți și o să fie bine!", povesteşte Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Anisia a luptat și astăzi ne zâmbește cu ochii în camera de filmat, fascinată de microfon. "N-o lăsăm să plângă, n-o lăsăm să se agite, sunt atentă să nu i se învinețească buzele. Există frică, așa că te uiți noaptea în pătuț să vezi dacă respiră", a mărturisit Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Inima Anisiei are nevoie de noi

Operată deja o dată, Anisia nu este deloc bine. Are saturația de oxigen în jur de 88 și cu fiecare zi în care crește, starea i se poate înrăutăți. "Dorința mea este să se facă Anisia bine, nimic altceva, să văd că e sănătoasă", spune Alin Scheuleac, tatăl Anisiei.

"La Târgu Mureș listele sunt foarte lungi, mulți copii nu reușesc să fie operați și ajung la cel mai urât caz, la deces. Medicii de acolo luptă mult, luptă foarte mult dar nu sunt atat de multe paturi pentru acești copilași. Copiii ăștia nu au toți o șansă, ea este un caz fericit că a primit această șansă și că suntem așteptați la București", adaugă Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Anisia este așteptată la operație săptămâna viitoare. Tot atunci, alți 12 copii cu inimi bolnave pot fi și ei operați de echipa medicală britanică condusă de chirurgul român Șerban Stoica și de cea a profesorului universitar doctor Victor Costache. Medicii vor face intervenţiile chirurgicale pro bono, la Spitalul Cinic Sanador. Pentru toți acești 13 copii este, însă, nevoie urgent de bani pentru tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Puteți ajuta donand prin SMS la numarul 8848, prin transfer bancar sau prin plată cu cardul.

Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal, la Fundația Mereu Aproape. "Aș ruga pe toată lumea care are posibilitatea să doneze pentru acești copilași, să le dăm o șansă la viață! Contează foarte mult pentru aceste mămici care suferă și pentru acești copilași care suferă enorm de mult", transmite Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La doar 6 luni, Anisia e dovada că miracolele pot răsturna şi cele mai sumbre scenarii. Zâmbeşte, deşi viaţa nu a fost blândă cu ea şi are nevoie de ajutor