Antena Meniu Search
x

O bătrână de 82 de ani, declarată moartă din greșeală, în SUA. "A înviat" înainte să fie condusă pe ultimul drum

O femeie de 82 de ani, din New York, a fost declarată moartă la centrul de bătrâni unde era îngrijită. Câteva ore mai târziu, angajații de la pompe funebre și-au dat seama că femeia încă respiră. Aceasta urma să fie condusă pe ultimul drum, din cauza unei asistente, care a considerat că vârstnica nu mai este în viață.

de Cristina Cruceru

la 07.02.2023, 10:47

O bătrână de 82 de ani, declarată moartă din greșeală, în SUA
O bătrână de 82 de ani, declarată moartă din greșeală, în SUA - Profimedia

Incidentul în care a fost implicată o femeie, în vârstă de 82 de ani, a fost sesizat Parchetului General al statului New York. Poliția investighează cazul unei bătrâne, care a fost declarată moartă la un azil din New York și apoi, în câteva ore, s-a stabilit că este în viață.

Departamentul de poliție au transmis un comunicat de presă, pentru Today, în care au precizat că femeia de 82 de ani a fost declarată moartă sâmbătă, la ora 11:15, 4 februarie, la Water's Edge Rehab and Nursing Center din Port Jefferson.

La scurt timp după aceea, femeia a fost transportată la O.B. Davis Funeral Home din Miller Place la ora 13:30. La ora 14:09, s-a stabilit că aceasta respira.

"Ea a fost transportată la un spital local. Incidentul a fost transmis Biroului Procurorului General al statului New York", se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Cei care s-au ocupat de funeraliile bătrânei au transmis, pentru sursa citată: "Din respect pentru intimitatea și confidențialitatea familiilor pe care suntem onorați să le servim, nu suntem în măsură să comentăm mai mult pe această temă".

Bătrâna era în viață

Săptămâna trecută, în Iowa, reprezentanții unui centru de îngrijire a bolnavilor au transmis că o femeie a murit, iar la câteva ore distanță aceștia au aflat că bătrâna respira într-un sac mortuar la o casă funerară.

La două ore după ce a fost declarată moartă de către o asistentă, trupul femeii a fost așezat pe o targă de către un angajat de la pompe funebre, care a pus-o "într-un sac de pânză și l-a închis cu fermoar". Zece minute mai târziu, membrii personalului de la casa funerară au descoperit că femeia "se mișca și gâfâia".

Când echipajele medicale au ajuns la fața locului, au înregistrat pulsul și au spus că femeia nu avea "nicio mișcare a ochilor sau răspuns verbal, vocal sau motor". Ea a fost dusă la Urgențe și, ulterior, s-a întors la unitatea de îngrijire. Femeia a murit două zile mai târziu, înconjurată de familie. Instituția în care era cazată femeia a fost amendată cu 10.000 de dolari în urma incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O bătrână de 82 de ani, declarată moartă din greșeală, în SUA. "A înviat" înainte să fie condusă pe ultimul drum