Antena Meniu Search
x

O femeie de 66 de ani, moartă cu repetiție. A înviat în drum spre morgă și s-a stins după două zile de la incident, în SUA

Situație de-a dreptul dramatică pentru o femeie de 66 de ani din Statele Unite. Pensionara a murit cu repetiție, după ce prima dată două angajate au greșit diagnosticul. Așa că în drum spre morgă, americanca s-a trezit în sacul mortuar. După două zile de la incident, a murit însă. De data aceasta pe bune. 

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 17:42

O femeie de 66 de ani, moartă cu repetiție. A înviat în drum spre morgă și s-a stins după două zile de la incident, în SUA - Profimedia

O femeie a fost găsită în viață după ce cei de la azilul în care era internată au crezut-o moartă și au trimis-o, într-un sac mortuar, la pompe funebre. S-a întâmplat la Centrul de îngrijire specială pentru bolnavi de Alzheimer Glen Oaks din Urbandale, SUA.

Moartă cu repetiție

Femeia de 66 de ani din Iowa s-a trezit într-un sac mortuar "gâfâind după aer", după ce azilul unde se afla internată a presupus că a murit.

Centrul Glen Oaks Alzheimer's Special Care Center din suburbia orașului Des Moines riscă amenzi de 10.000 de dolari după ce angajații nu și-au dat seama că femeia era încă în viață, relatează New York Post, citat de Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Povestea a început când o angajată s-a străduit să găsească pulsul femeii în dimineața zilei de 3 ianuarie. Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, anxietate și depresie, fusese mutată în centrul de îngrijire paliativă de numai o săptămână. Angajata, care se afla la sfârșitul turei sale de 12 ore, a alertat o asistentă medicală, care le-a spus anchetatorilor că nici ea nu a putut auzi bătăile inimii și nu a văzut-o pe femeie respirând.

Pacienta în vârstă de 66 de ani a fost declarată moartă în jurul orei 6:30, la 90 de minute după ce prima angajată a avut suspiciuni că nu ar mai trăi. Un angajat al firmei de pompe funebre și un al doilea asistent medical - niciunul dintre ei nu a observat semne de viață la femeie - au pus-o într-un sac mortuar și au transportat-o la Ankeny Funeral Home & Crematory, iar cei de acolo au remarcat că era vie.

"Când au desfăcut sacul, angajații de la pompe funebre au remarcat că femeia gâfâia după aer", se arată în raport. Femeia a fost dusă imediat la spital, unde s-a constatat că respira, dar nu răspundea la stimuli. Ea a fost dusă din nou la Centrul de îngrijire specială pentru bolnavi de Alzheimer Glen Oaks și a murit două zile mai târziu, cu familia alături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Mapamond » O femeie de 66 de ani, moartă cu repetiție. A înviat în drum spre morgă și s-a stins după două zile de la incident, în SUA