Antena Meniu Search
x

Foto Un far vechi, "labirint de şobolani", e scos la vânzare cu 4,8 milioane de euro. Clădirea a devenit hotel, după ce a fost cumpărată de un irlandez

Un loc cu o istorie veche, dar abandonat şobolanilor şi poleit de rugina anilor care au trecut, a căpătat o nouă viaţă. Şi nu oricum, ci sub forma unui hotel de lux cu nouă dormitoare, graţie unei investiţii uriaşe. Fostul far Clare Island, situat pe insula cu acelaşi nume din Irlanda, îi mai aşteaptă pe turişti până la jumătatea anului 2023, timp în care îşi caută un nou proprietar. Clădirea care era în trecut "un labirint de şobolani" a fost scoasă la vânzare acum pentru nu mai puţin de 4,8 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 12:13

Un far uitat de lume, pe o bucăţică de pământ care răsare din apă, în largul coastei vestice a Irlandei. Povestea clădirii ce poartă numele de Clare Island, la fel ca insula unde se află, începe în anul 1806. Construcţia originală, distrusă de flăcări în 1816, a fost ridicată din nou, doi ani mai târziu, iar în prezent este gata pentru o nouă viaţă. Proprietarul actual a cumpărat vechiul far în 2008, transformându-l în scurt timp în hotel

Hotelul se vinde cu 4,8 milioane de euro. Clădirea fusese "un labirint de şobolani"

Managerul Roie McCann a povestit, pentru Insider, că proprietatea cu nouă dormitoare a fost scoasă acum la vânzare pentru suma de 4,8 milioane de euro. Aceasta dă asigurări că locul este perfect funcţional, modernizat de sus până jos, cu toate facilităţile necesare vremurilor în care trăim. Nici şobolanii nu mai constituie o problemă, adaugă ea. "Aici era un labirint de şobolani", îşi aminteşte Roie McCann, care a fost chemată să participe la reamenajarea spaţiului încă din 2012.

Insula se află în Golful Clew din Mayo şi are o populaţie de aproximativ 160 de oameni. Numărul creşte, însă, în sezonul turistic, atunci când mulţi curioşi sunt atraşi de frumuseţile locului. Este la un drum de 20 de minute cu feribotul distanţă de uscat, având inclusiv o pistă de aterizare pentru elicoptere. Se crede că tot aici a trăit şi a fost înmormântată "regina-pirat" Grace O'Malley, în secolul al XVI-lea.

Pe acelaşi subiect

Proprietate-unicat pe piaţa imobiliară

Proprietarul hotelului nu locuieşte pe insulă, dar personalul are statut de rezident permanent. "Întâlneşti aici oameni fascinanţi, care iubesc aventura. Este o experienţă inedită de fiecare dată", mai spune Roie McCann. "Este ceva neobişnuit să deţii o proprietate atât de mare pe o insulă care este aşa intimă, sigură şi primitoare. Şi, cu siguranţă, ceva aparte pe piaţă", a precizat Philip Guckian, din conducerea companiei imobiliare Sherry FitzGerald.

Hotelul se va redeschide turiştilor în data de 17 martie, iar rezervările pot fi făcute până în luna septembrie a anului 2023. Viitorul rămâne incert, în funcţie de cât de repede se va vinde proprietatea şi care vor fi planurile noului deţinător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Un far vechi, "labirint de şobolani", e scos la vânzare cu 4,8 milioane de euro. Clădirea a devenit hotel, după ce a fost cumpărată de un irlandez