Antena Meniu Search
x

O femeie însărcinată, mamă a trei copii, riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un brand de bulion: "Prea mult zahăr"

O femeie însărcinată din Nigeria a fost arestată și riscă 7 ani de închisoare, după ce a făcut o postare pe social media în care critică un brand de bulion de roșii.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 11:46

O femeie însărcinată, mamă a trei copii, riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un brand de bulion
O femeie însărcinată, mamă a trei copii, riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un brand de bulion - Facebook/chioma.egodi

Femeia din Nigeria, care este mama a trei copii și însărcinată cu al patrulea, a fost arestată după ce a făcut o postare online în care critica o marcă locală de sos de roșii. Chioma Okoli, în vârstă de 39 de ani, riscă să stea de la între 3 și 7 ani în închisoare, pentru că ar fi încălcat legea privind criminalitatea cibernetică a Lagos. Femeia a spus că sosul de roșii, de la marca nigeriană Erisco Foods, este prea dulce, potrivit New York Post.

Riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un bulion 

„Am fost ieri la Tin Tomatoes, să cumpăr sosul pe care îl folosesc pentru tocană, dar nu l-am găsit, așa că m-am hotărât să îl cumpăr pe aceasta. Când l-am deschis, am decis să gust! Este prea mult zahăr” a gost mesajul postat de femeie pe Facebook, alături de o poză cu produsul.

„Nu mai batjocoriți produsul fratelui meu, dacă nu vă place, folosiți altul decât să-l postați pe rețelele de socializare sau sunați la serviciul pentru clienți”, a scris o persoană în comentarii.

Pe acelaşi subiect

La o săptămână după postarea, femeia a fost arestată. Chioma a declarat pentru CNN că a fost arestată la biserică de un polițist deghizat în civil.

Ea a fost eliberată a doua zi pe cauțiune, cu condiția să-și ceară scuze, ceea ce avocatul ei spune că a acceptat doar sub constrângere. Poliția din Nigeria a acuzat-o pe femeie că și-a folosit contul de Facebook-ul „cu intenția de a instiga oameni” împotriva produsului.

Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de 5.000 de dolari sau ambele. Mai mult, a fost acuzată că a conspirat cu alte două persoane „cu intenția de a instiga oameni împotriva Erisco Foods Limited”. Dacă va fi găsită vinovată pentru această acuzație, ea riscă o pedeapsă de șapte ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » O femeie însărcinată, mamă a trei copii, riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un brand de bulion: "Prea mult zahăr"