Antena Meniu Search
x

Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Românii se întorc acasă, de Paştele Catolic, pentru a sărbători în avans cu familiile

Atenţie celor care vor să călătorească prin vămile din vestul ţării. Mini vacanţa de Paştele catolic aduce mii de români acasă, iar punctele de trecere ale frontierei dinspre Ungaria se aglomerează. Cei mai mulţi spun că s-au întors acum acasă pentru a sărbători în avans cu familia, deoarece nu vor mai putea veni în ţară, peste o lună, de Paştele ortodox. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 09:34

Vezi și

Românii care muncesc afară au profitat de zilele libere ale Paştelui catolic şi au dat o fugă acasă. Iar traficul în vama Nădlac 2 a început să crească. "Vor fi suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă", potrivit lui Andrei Dincă, IPF Arad.

Pentru că nu vor avea zile libere de Paştele ortodox, românii de peste hotare nu au ratat ocazia de a petrece timp preţios cu familia din ţară, chiar şi cu o lună în avans.

Poliţiştii de frontieră au deschis trei benzi la intrarea în ţară, pentru fluidizarea traficului. "Să consulte aplicaţia Trafic Online, unde pot vedea o medie a timpilor de aşteptare din punctele de trecere, astfel încât, în momentul în care se apropie de graniţă, să poată preselecta un punct unde timpul de aşteptare este mai scăzut", explică Andrei Dincă.

Din cauza decalajului dintre cele două sărbători, românii vin acum acasă, chiar dacă nu sunt catolici, iar pe 5 mai, când e Paştele ortodox, vor petrece printre străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Românii se întorc acasă, de Paştele Catolic, pentru a sărbători în avans cu familiile