Antena Meniu Search
x

O fetiță de 13 ani, violată și ucisă în 1955, a fost înmormâtată abia acum, în Italia. Copila plecase să cumpere chibrituri

O fetiță de 13 ani, ucisă în 1955, a fost înmormântată creștinește după 66 de ani, în Sicilia. Pentru că a avut o moarte violentă, preotul din sat, din acea perioadă, a refuzat să-i facă fetei o slujbă de înmormântare.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 09:18

O fetiță de 13 ani, violată și ucisă în 1955, a fost înmormâtată abia acum, în Italia. Copila plecase să cumpere chibrituri
O fetiță de 13 ani, violată și ucisă în 1955, a fost înmormâtată abia acum, în Italia. Copila plecase să cumpere chibrituri - Corriere della Sera.

Pe 6 ianuarie 1955, Lucia Mantione a plecat la magazin, după o cutie cu chibrituri și nu s-a mai întors. Mama sa a căutat-o ore întregi, apoi a alertat autoritățile și vecinii pentru a le cere ajutorul. „Îmi amintesc acea zi de parcă a fost ieri”.

Trupul fetiței a fost descoperit pe 9 ianuarie, la o fermă aflată la 1 kilometru de orașul Montedoro. În urm autopsiei s-a descoperit că minora fusese strangulată. În aceeași seară, tatăl Luciei s-a adresat preotului, pentru a-și înmormânta fiica, însă acesta i-a refuzat acest ritual din cauza unei reguli străvechi, potrivit căreia persoanele care au parte de o moarte violentă nu pot avea o înmormântare creștinească, scrie The Guardian

„Era o regulă străveche care se aplica, în principal, persoanelor care se sinucideau”, a explicat rpeotul Francesco Stabile, un fost profesor de teologie de la Universitatea Palermo. „Unii preoți au extin această regulă și în cazul celor uciși în mod violent. Se credea că dacă ai avut parte de o astfel de moarte, înseamnă că ai făcut ceva greșit, în viață”.

Timp de mai multe săptămâni, poliția a interogat sătenii, mai ales pe cei cu cazier, însă această pistă a fost abandonată rapid. Mulți sunt de părere că Lucia a fost ucisă de o persoană înstărită, care ar fi beneficiat de sprijinul Mafiei. 

Fetița a fost îngropată fără preot, iar cazul a fost închis, însă comunitatea nu a uitat-o pe Lucia. Doi frați i-au scris episcopului provinciei Caltanissetta, cerându-i să intervină în acest caz pentru a-i oferi fetiței o înmormântare potrivită. După 66 de ani, Lucia va fi înmormântată creștinește. 

Serviciul funerar a avut loc pe 28 iulie, fiind prezentă întreaga comunitate. „Tatăl meu, fratele Luciei, a suferit foarte mult. Din cauza durerii, familia a decis să se mute în nordul Italiei, dar niciodată nu au uitat-o. Nu mi-am imaginat că după 66 de ani mă voi întoarce la înmormântarea ei”, a declarat nepoata Luciei, una dintre puținele rude n viață ale acesteia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » O fetiță de 13 ani, violată și ucisă în 1955, a fost înmormâtată abia acum, în Italia. Copila plecase să cumpere chibrituri