Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de doar 2 luni, cea mai tânără victimă a tornadelor devastatoare din SUA. Părinţii nu se pot opri din plâns: "Sunt în stare de şoc, nu pare real"

Dezastru cumplit în SUA, după un val de tornade şi furtuni devastatoare. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste o sută de oameni sunt încă dispăruţi sub dărâmături. Printre victime se află şi o fetiţă de 2 luni pe care părinţii au încercat să o protejeze adăpostindu-se toţi în baie. Când tornada a pus stăpânire pe casa lor, iadul s-a dezlănţuit.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.12.2021, 11:54

O fetiță de două luni a devenit cea mai tânără victimă a dezastrului din SUA, după ce a murit din cauza rănilor suferite. Valul de tornade a făcut prăpăd în Kentucky şi în alte 5 state învecinate, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, iar 100 de persoane sunt încă date dispărute sub dărâmături.

Micuţa Oaklynn Koon a murit luni, potrivit părinților ei Douglas și Jackie.

„Cel puțin știu cine te va veghea acolo sus pentru mine. Tatăl meu”, a scris tatăl ei, Douglas Koon, pe Facebook. „Doamne, asta nu pare real.”

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat luni că cel puțin 74 de persoane au murit și cel puțin 105 sunt încă date dispărute. Orașul natal din care făcea parte fetiţa, Dawson Springs, a fost lovit de furtuna devastatoare vineri seară. A fost dusă de urgenţă la spital, unde medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viaţa, relatează Independent. Avea mai multe convulsii, în urma unui posibil accident vascular cerebral. Nu cu mult timp înainte de moartea ei, familia a lăsat un mesaj pe Facebook pentru a înştiinţa rudele şi prietenii.

Pe acelaşi subiect

„Nu arată deloc bine. Maşinile o ţin în viaţă. Capul i s-a umflat foarte rău. Nu dă semne. Sunt în stare de şoc, inima mea e absolut spulberată”, a scris unul idntre părinţi pe contul ocmun.

Oaklynn se afla în baie, prinsă în scaunul pentru maşină, adăpostindu-se de furtună alături de părinţi, când casa a fost lovită de tornadă, aruncând parcă totul în aer. Cei doi frați ai ei mai mari zăceau în cadă, cu perne deasupra lor. Soacra lui Koon s-a înghesuit cu ei în baie.

Eforturile lor au fost în zadar

Părinţii au mărturisit că s-au trezit în casa unui vecin. Fratele fetiţei, Dallas, a fost de asemenea dus la spital, dar a suferit răni care nu îi pun în pericol viaţa. A fost tratat şi externat duminică. Fotografiile postate de părinţi arată dezastrul în urma tornadelor din SUA. Casa lor a fost pur şi simplu dezmembrată în bucăţi.

„Eram neajutorat în a-mi proteja copiii împotriva acestui dezastru”, a declarat tatăl în timp ce se afla în spital, duminică dimineaţă, aşteptând rezultatele unor CT-uri pentru unul dintre fiii săi, în timp ce micuţa Oaklynn era încă sub tratament pentru rănile suferite. „Ne-a ridicat și ne-a aruncat încât am aterizat de cealaltă parte, în casa unui vecin”

Unul dintre fiii lui s-a ales cu o tăietură în zona capului, celălalt a fost prins sub moloz, iar Oaklynn era grav învineţită, dar părea în regulă. Tatăl i-a scos pe toţi trei în siguranţă, pe micuţă ţinând-o tot în scaunul de maşină, gândindu-se că o va proteja mai bine aşa, potrivit TODAY.

În spital, băieții, tatăl, soția și soacra lui au primit îngrijiri medicale și toți au fost externați. Cu toate acestea, starea de sănătate a bebluşului de doar două luni a început să se deterioreze rapid. Până duminica târziu, ea a trebuit să fie transportată cu avionul la un alt spital din cauza unui accident vascular cerebral despre care medicii îl bănuiau că a fost cauzat de venele rănite din zona gâtului.

Luni, un apropiat al familiei care a lansat o pagină de strângere de fonduri a anunţat că fetiţa a murit.

„Nu pare real”, au declarat părinţii pe Facebook.

74 de oameni au murit, peste o sută de oameni sunt daţi dispăruţi

Primarul Dawson Springs, Chris Smiley, a spus că estimează că aproximativ 75% din suprafaţa oraşului a fost distrusă. „Este cel mai rău lucru pe care l-am văzut vreodată”, a spus el pentru CNN. „Este devastator”.

Cel puțin 14 persoane din micul oraş au murit, potrivit lui Nick Bailey, drectorul de management al situaţiilor de urgenţă din comitatul Hopkins. Autorităţile speră că mulţi dintre cei dispăruţi ar fi părăst oraşul fără a anunţa oficialii, existând astfel şansa ca aceştia să fie încă în viaţă. 

Bailey a adăugat că „sute și sute de oameni” din Dawson Springs, un oraș de aproximativ 3.000 de locuitori, și-au pierdut casele. „Aproape un întreg oraș a fost strămutat”.

Statul Kentucky îşi numără morţii, cu cel puţin 74 de oameni care şi-au pierdut viaţa, inclusiv şase copii, însă peste 100 de persoane dispărute nu au fost nici acum găsite. Tornadele au mai făcut 14 victime în alte state federale americane. Iar pagubele sunt colosale. Preşedintele Joe Biden se va afla mâine în oraşul cel mai sever afectat, Mayfield, care arată ca după bombardament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » O fetiţă de doar 2 luni, cea mai tânără victimă a tornadelor devastatoare din SUA. Părinţii nu se pot opri din plâns: "Sunt în stare de şoc, nu pare real"