Antena Meniu Search
x

„Scoală-te, mami, te așteptăm". O mamă a cinci copii a murit la 37 de ani. Nu a mai apucat să îşi cunoască ultimul copil, în Anglia

Multe lacrimi şi cinci copii au rămas fără mamă, după ce femeia s-a stins din viaţă la 37 de ani, fără a mai apuca să îşi cunoască ultimul nou-născut.

de Monica Palade

la 08.11.2021, 19:10

Saiqa Parveen din Birmingham, Anglia, a fost lovită de virus când era în cea de-a opta lună de sarcină și a fost internată în spital după ce s-a îmbolnăvit grav. În timp ce fetiţa, Dua Maryam, vedea lumina zilei cu ajutorul medicilor, mama să era pe ventilaţie. Din păcate, mama nu şi-a mai revenit niciodată, iar pe 1 noiembrie a pierdut lupta cu virusul.

În urma sa, femeia l-a lăsat pe soţul său, Majid Ghafur, în vârstă de 40 de ani, un şofer de taxi, să aibă grijă de fiicele lor: Noor, în vârstă de 12 ani, Imaan, în vârstă de 11 ani, Hibbah, pe Ayesha, în vârstă de opt și șase ani, și de micuța Dua Maryam.

"Scoală-te, mami, te așteptăm"

Fratele femeii, Qayoum Mughal, în vârstă de 54 de ani, îi îndeamnă acum pe alții: „Pentru numele lui Dumnezeu, faceți-vă vaccinul. Va salva o viață sau veți pierde totul. Îi rog pe toţi oamenii să se vaccineze, altfel veți avea o situație tristă cu care noi ne confruntăm.

Pe acelaşi subiect

Faceți vaccinul și evitați acest tip de tragedie. Familia este complet distrusă. Există o tristețe atât de mare. Bărbatul a mărturisit că surorii lui i s-a oferit vaccinul Covid în vară, dar a decis să aștepte până la nașterea copilului. Însă, din păcate, a fost prea târziu”.

Familia a lansat, de asemenea, fotografii cu Saiqa Parveen din spital, în timp ce se lupta cu Covid, în încercarea de a crește gradul de conștientizare privind vaccinul. Femeia a fost testată pozitiv pentru virus pe 14 septembrie și a fost dusă la Spitalul Heartlands pe 16 septembrie cu probleme de respirație. Pe 25 septembrie a fost internată la Good Hope. Acolo a semnat documente care le permit medicilor să-i facă cezariană, dacă starea ei se înrăutățea.

A doua zi, a cincea fiică, Dua Maryam s-a născut la termen, dar mama ei nu a apucat să o țină în brațe. În dimineața zilei de 1 noiembrie, familia a fost informată că starea mamei era „foarte proastă” și a murit chiar înainte de ora 22.00.

„Cu o oră înainte de a muri, fiicele ei au vorbit prin video și i-au spus: „Scoală-te, mami, te așteptăm, ne lipsești, te iubim, de ce ne lași în urmă, ridică-te, mami. Se rugau și plângeau”, a mai povestit bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » „Scoală-te, mami, te așteptăm". O mamă a cinci copii a murit la 37 de ani. Nu a mai apucat să îşi cunoască ultimul copil, în Anglia