Antena Meniu Search
x

Foto O mamă a patru copii, activistă "fără botniţă" şi anti-vaccin, a murit de Covid la 40 de ani din cauza virusului, în SUA: "Celor mici le este tare dor de tine"

O femeie care s-a făcut remarcată în mediul online pentru lupta împotriva restricţiilor Covid şi împotriva vaccinării a murit în urma infecţiei cu Covid-19.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.09.2021, 15:42

Kristen Lawery
O mamă a patru copii, activistă "fără botniţă" şi anti-vaccin, a murit de Covid la 40 de ani din cauza virusului, în SUA - Facebook/ Kristen Lawery

Kristen Lowery se proclamase pe Facebook ca fiind o femeie „neînfricată, „o gânditoare liberă”, care doreşte „să dea glas celor afectaţi de vaccin”. Era mama a patru copii care merg la şcoală în Escalon, California.

Femeia a lăsat în urmă patru copii cu vârste fragede

În postările sale spunea că nu se teme de Covid şi că nimic nu o poate învinge. Într-una dintre fotografii ea îndemna oamenii la prostest prin sloganul: „Dă glas celor afectaţi de vaccin”.

În septembrie totuşi, sora ei a făcut anunţul potrivit căruia Lowery se afla în spital, infectată cu virusul: „Sora mea, Kristen, se află în spital luptând împotriva Covid și a pneumoniei. Are o viaţă lungă înainte. Avem nevoie de tine surioară. Copiii tăi te iubesc, celor mici le este tare dor de tine. Te rog să nu renunţi să lupţi pentru viaţa ta”.

Pe acelaşi subiect

În ciuda opiniei lui Lowery despre vaccin şi restricţiile pentru protecţie împotriva virusului, sora acesteia a transmis un avertisment în care îi condamnă alegerea: „Nu-mi pasă de părerea ta despre vaccin sau nu. Acest lucru nu este posibil”

În data de 15 septembrie, mai mulţi membri ai familiei au făcut anunţul tragic. Femeia murise în urma complicaţiilor apărute. Cei dragi au înfiinţat un cont pe GoFundMe în încercarea de a strânge bani pentru cheltuielile de înmormântare şi pentru sprijinul copiilor.

“Frumoasa mea nepoată a pierdut lupta împotriva Covid”, a scris o mătuşă. „Inima mea se frânge când mă gândesc la cei patru copii ai ei. Atâţia oameni au nevoie de ea aici, dar Dumnezeu trebuie să aibă planuri speciale pentru ea în Ceruri”.

Aproape instanataneu, pagina sa de Facebook a devenit privată, pentru a împiedica vizibilitatea comentariilor străinilor, mai ales cele legate de refuzul său de a vaccina şi de a se proteja de virus.

„De ce nu înţeleg oamenii importanţa vaccinurilor pentru toată lumea?”, a scris o persoană.

Acum, despre Kristen Lowery se ştie doar ce au vrut să scrie despre ea componenţii familiei ei pe GoFundMe, anume că a fost o „femeie frumoasă şi extraordinară, dar mai presus de toate a fost o mamă fenomenală care şi-a pus întotdeauna copiii pe primul loc”, care „a trăit pentru copiii ei (Tayden, McKenna, Ella şi Ryenn) şi a iubit să fie mama lor mai mult decât orice altceva".

Tragedia este una dintre numeroasele astfel de decese, deoarece tot mai multe persoane din America care refuză vaccinarea ajung să piardă lupta împotriva virusului, relatează The Independent. Ultima etapă a pandemiei, alimentată de varianta Delta foarte contagioasă, este aproape în totalitate limitată la nivelul persoanelor nevaccinate. Potrivit unei analize Times, doar 0,1% din spitalizările Covid din unele state au fost ale celor care au primit ambele doze de vaccin.

Și totuși, o mare majoritate refuză să se vaccinele, încât unele state se confruntă cu cele mai grave rate de infectare şi deces din cauza Covid-19 de când a început pandemia. În prezent, relatează The Independent, numărul de decese cauzate de virus este acelaşi cu cel cauzat de grija spaniolă din 1918. Aproximativ 1 la 500 de americani a fost răpus de cumplita boală. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, peste 627.000 de persoane din Statele Unite au murit de Covid-19 de la începutul pandemiei. 182 de milioane de americani au finalizat circuitul de vaccinare, aparent foarte mulţi. În realitate, aceasta reprezintă doar 55% din populaţia vaccinabilă. Preşedintele Biden a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că doreşte să introducă obligaţia de vaccinare pentru angajaţii guvernului federal, pentru contractanţii administraţiei, pentru personalul sanitar şi unele categorii de profesori.

Toate cele trei vaccinuri Covid autorizate pentru utilizare în SUA - produse de Pfizer, Johnson & Johnson și Moderna s-au dovedit extrem de sigure și eficiente, iar multe persoane care au ajuns în stare gravă la spital, infectaţi de Covid şi-au exprimat înainte de moarte regretul de nu dori să se vaccineze la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » O mamă a patru copii, activistă "fără botniţă" şi anti-vaccin, a murit de Covid la 40 de ani din cauza virusului, în SUA: "Celor mici le este tare dor de tine"