Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "S-a dus să facă o faptă bună şi a fost bătut!". Un elev cu dizabilităţi, care încerca să oprească cearta dintre 2 colegi, snopit în bătaie într-o şcoală din Giurgiu

Un copil cu dizabilități a fost bătut pentru că a îndrăznit să oprească o bătaie. Agresorul ,un copil instituționalizat, a scăpat doar cu nota scăzută la purtare și o exmatriculare de cinci zile. Deşi a fost deschis dosar penal, mama victimei se teme că incidentul va fi muşamalizat.

de Adrian Lupușor

la 21.09.2021 , 19:56

"Doi copii institutionalizaţi se băteau intre ei, fiul meu a fost trimis să cheme firma de pază. S-a dus să facă o fapta bună şi a fost bătut de un copil instituţionalizat", povesteşte mama copilului.

Un băiat de 14 ani, cu dizabilități, a învăţat o lecţie dură: nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. A fost lovit cu furie după ce a încercat să oprească violenţele dintre alţi copii. S-a întâmplat în luna mai a acestui an, la Școala Specială din Giurgiu. Disperată, mama copilului a făcut plângere penală imediat după incident. "Joi am fost la poliţie să incerc să vorbesc cu poliţistul de caz şi mi-a zis că oricum se muşamalizează dosarul", adaugă mama victimei.

Copilul a fost bătut de propriul coleg

Vezi și

"În cauză polițiștii au deschis un dosar penal in rem în care se efectuează verificări sub aspectul linfracțiunii de loviri și alte violențe", a declarat Emanuela Sârbu - reprezentant IPJ Giurgiu

Pe acelaşi subiect

Atât directoarea școlii, cât și Inspectoratul Școlar știu că agresorul nu e la prima abatere. Doar că... "Este un copil aflat într-o căsuță de tip familial și beneficiază și el de protecție. Nouă ne pare rău de incident", spune Adelina Sîrbu - inspector general ISJ Giurgiu.

Aşa că sancţiunile au fost blânde: scăderea notei la purtare și exmatriculare pentru... cinci zile. Mama victimei este stupefiată. "Doamne fereşte, în momentele alea de crize, cine stie cum va fi lovit alt copil. Se poate lovi intr-un colt de casa, de catedra, de usa, sa ramana jos, paralizat sau chiar mort"

O măsură cu bătaie lungă. Potrivit unor surse Observator, victima și agresorul vor fi audiați mâine de polițiști. Adică, după patru luni de la violenţe.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Adrian Lupușor Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Fii Observator » "S-a dus să facă o faptă bună şi a fost bătut!". Un elev cu dizabilităţi, care încerca să oprească cearta dintre 2 colegi, snopit în bătaie într-o şcoală din Giurgiu