Antena Meniu Search
x

O mamă și bebelușul ei au murit în maternitate, după ce femeia a suferit o criză epileptică și s-a prăbușit peste el, în Irlanda

O mamă și fiul ei nou-născut au murit după ce femeia a suferit o criză de epilepsie și s-a prăbușit peste el, într-o maternitate din Irlanda. Tatăl bebelușului a aflat de dubla tragedie când a venit să-și ia soția și fiul acasă. 

de Redactia Observator

la 20.11.2021, 18:26

O mamă și bebelușul ei au murit în maternitate, după ce femeia a suferit o criză epileptică și s-a prăbușit peste el, în Irlanda
O mamă și bebelușul ei au murit în maternitate, după ce femeia a suferit o criză epileptică și s-a prăbușit peste el, în Irlanda - mirror.co.uk

Marie Downey a fost găsită moartă pe podeaua salonului ei din Maternitatea Universității Cork, puțin după ora 8 dimineața, pe 25 martie 2019, împreună cu fiul ei, Darragh, grav rănit sub ea. Imediat a fost deschisă o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, iar rezultatele au fost prezentate în instanță abia acum.

Bebelușul femeii a murit asfixiat

Un medic legist a stabilit că mama a suferit o criză de epilepsie în camera ei de spital, căzând din pat și prinzându-și fiul nou-născut sub ea, relatează Cork Live .

Dr. Peter Kelehan a spus instanței că viața lui Darragh ar fi putut fi salvată dacă un membru al personalului ar fi găsit mama și copilul în aproximativ patru minute de la producerea tragediei, scrie Mirror.

Pe acelaşi subiect

Ancheta a scos la iveală că bebelușul a murit din cauza unei insuficiențe multiple de organe, ca urmare a asfixiei prin compresie. Vedictul final dat în proces a fost de accident medical. 

Ancheta a durat aproximativ doi ani și jumătate

Tatăl bebelușului spune că nu are încredere în sistemul medical și a descris verdictul și recomandările juriului ca fiind „bune”, dar a recunoscut că procesul a fost un calvar.

„Procesul a fost foarte dificil. Presupun că a devenit mai dificil din cauza imposibilității de a-mi exprima declarațiile în primul rând, dar și în timpul procesului, prin limitarea a ceea ce puteam spune. Am așteptat peste doi ani și jumătate să sosească această zi. Și, în timp ce acest proces dureros s-a încheiat, inimile noastre rămân frânte. Suntem recunoscători juriului pentru verdictele și recomandările lor, care sperăm să scutească alte familii de acest tip de șoc. Marie și cu mine am căutat ceea ce credeam că este cea mai bună îngrijire posibilă pentru ea. Am fost dezamăgiți și ne simțim înșelați de sistem", a spus el.

Bărbatul a spus că ziua în care s-a născut Darragh a fost cea mai fericită zi din viața lui. Femeia mai avea acasă doi băieți care erau foarte încântați să devină frați mai mari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O mamă și bebelușul ei au murit în maternitate, după ce femeia a suferit o criză epileptică și s-a prăbușit peste el, în Irlanda