Antena Meniu Search
x

Foto Maria, mamă a doi copii, a sfârşit ucisă în bătaie de un pasager din autobuz. Valentin Lazăr a recunoscut crima comisă la Londra

O femeie de 45 de ani din Marea Britanie, mamă a doi copii, a fost ucisă fără milă de un tâlhar, care i-a abandonat trupul neînsufleţit în tufişuri. Agresorul şi-a ales victima în autobuz, însă a lăsat în urmă suficiente indicii pentru a fi arestat şi adus în instanţă. Valentin Lazăr, un tânăr de origine română în vârstă de 20 de ani, stabilit în Marea Britanie, a recunoscut după mai bine de un an crima săvârşită. Acum, riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii pentru moartea Mariei Rawlings.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 17:45

Pe 3 mai 2020, Maria Rawlings, mamă a doi copii, călătorea cu autobuzul EL3 fără să-i treacă prin minte că tânărul care o privea de la câteva locuri distanţă avea să-i fie călău. Mijlocul de transport în comun circula la o oră târzie, transportând ultimii pasageri în oraşul englez Romford. Aşa că românul în vârstă de 20 de ani şi-a ales victima cu uşurinţă, urmărind-o din staţia de autobuz până într-o zonă mai retrasă.

Filmul crimei. Valentin Lazăr şi-a urmărit victima în tufişuri, unde a ucis-o brutal şi a jefuit-o

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum cei doi dispar în spatele unor tufişuri, exact acolo unde trupul dezgolit al femeii a fost descoperit de un localnic, în ziua următoare. Agresorul, identificat drept Valentin Lazăr, a fost filmat părăsind locul crimei cu poşeta victimei, 30 de minute mai târziu. Însă a fost neglijent şi a lăsat în urmă o şapcă de baseball, de pe care anchetatorii au recuperat urme de ADN care i-au condus spre făptaş. "A urmărit-o în tufişuri, apoi a atacat-o violent şi a ucis-o, înainte de a o jefui", a declarat procurorul Paul Jarvis

În seara respectivă, Maria Rawlings fusese la spitalul din Ilford pentru a primi tratament în urma unei căzături. Însă nu a mai avut zile să se recupereze: medicii legişti care au examinat cadavrul spun că femeia avea răni multiple în zona capului, pe piept şi genunchi, având inclusiv 13 coaste rupte. De asemenea, se crede că a fost şi înjunghiată cu un cuţit.

Pe acelaşi subiect

Tânărul a recunoscut crima, un an mai târziu. Valentin Lazăr riscă închisoare pe viaţă

Vineri, la mai bine de un an de la comiterea crimei, tânărul a pledat vinovat pentru moartea femeii de 45 de ani. Acum, Valentin Lazăr aşteaptă sentinţa care l-ar putea trimite după gratii pentru tot restul vieţii, relatează standard.co.uk.

"Probele cazului includ urme ADN şi amprente, precum şi imaginile CCTV cu Lazăr, părăsind scena crimei cu geanta doamnei Rawlings. De asemenea, a uitat o şapcă de baseball pe care o purta înainte să dispară din raza camerelor de supraveghere, în spatele tufişurilor. Valentin Lazăr este un bărbat violent care nu a arătat semne de regret pentru faptele sale. Iniţial, când a fost arestat, a pretins că suferă de pierderi de memorie. Spunea că nu-şi poate aminti nimic din cele petrecute cu o zi în urmă", a declarat Emma Currie, reprezentant al Parchetului Coroanei. "Ar trebui ca femeile să fie libere să călătorească prin Londra fără să se teamă de atacuri violente. Parchetul se angajează să aducă în instanţă agresorii care se fac vinovaţi de violenţe împotriva fetelor şi femeilor. Sper că această condamnare va aduce un strop de dreptate pentru familia şi prietenii doamnei Rawlings. Ne îndreptăm toate gândurile spre ei în aceste momente grele."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Maria, mamă a doi copii, a sfârşit ucisă în bătaie de un pasager din autobuz. Valentin Lazăr a recunoscut crima comisă la Londra