Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără însărcinată, bolnavă de COVID, s-a trezit din comă şi a aflat că a născut, în UK: "Este o adevărată minune"

O tânără nevaccinată, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timpul sarcinii, s-a trezit din coma indusă şi a aflat că a devenit deja mamă, în Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.10.2021, 14:13

Kelsie Routs era însărcinată în 28 de săptămâni când a ajuns de urgenţă la spital cu probleme grave de respiraţie, la scurt timp după infectarea cu Sars-Cov 2. Medicii au stabilit atunci că există doar o şansă la mijloc, aşa că au hotărât să o pună pe femeie în comă indusă pentru a putea oferi copilului o şansă de recuperare.

În timp ce aceasta era inconştientă, chirurgii obstreticieni au efectuat o operaţie de cezariană, fiind adus pe lume, cu 12 săptămâni mai devreme, un bebeluş frumos şi sănătos, de un kilogram 600. Tânăra s-a trezit în cele din urmă, șapte zile mai târziu, aflând că a devenit mamă pentru a treia oară şi întâlnindu-şi pentru prima dată bebelușul nou-născut.

„Să te trezeşti din comă şi să fi născut deja...a fost o veste care m-a dat peste cap. A fost uimitor. Ştiu că medicii au făcut totul pentru a proteja copilul, dar şocul nu poate acoperi tot ce s-a întâmplat. Evident, suntem cu toţii extrem de fericiţi. Am trecut de la un nivel atât de îngrozitor la a fi împreună ca o familie cu noul nostru copil”, a spus ea, potrivit Mirror.

Kelsie, mamă a trei copii, grafician de meserie, a continuat prin a spune că întregul proces a fost „un miracol” şi a mulţumit cadrelor medicale care au reuşit să aibă grijă de amândoi.

Pe acelaşi subiect

Tânăra mamă a petrecut 40 de zile în spital, luptând împotriva Covid

Totul a început când simptomele unei simple răceli au devenit din ce în ce mai puternice. A început să se simtă rău şi să aibă probleme de respiraţie. În doar câteva ore şi-a dat seama că nu mai poate mânca, şi-a pierdut gustul şi mirosul, iar durerile au devenit insuportabile. A mărturisit că îi era frică şi era îngrijorată nu doar pentru ea, ci şi pentru bebeluşul ei.

La două zile distanţă nu a mai rezistat, iar o ambulanţă a transportat-o la spital în stare gravă, infectată cu Covid-19. Din cauza deficienţelor de respiraţie a fost conectată la un ventilator şi plasată în comă indusă. Apoi a venit pe lume micul Kobe, în urma operaţiei de cezariană.

După 40 de zile de spitalizare, medicii au decis că mama a trecut de orice pericol şi se poate întoarce acasă. Privind în urmă, Kelsie a spus că nu merită să te gândești la ce s-ar fi putut întâmpla, preferă să se gândească cu bucurie la momentele de familie şi la faptul că s-a întors acasă.

Partenerul ei, Danny, în vârstă de 23 de ani, şi-a deschis inima şi a spus că tot ceea ce s-a întâmplat la afectat foarte mult, fiindu-i atât de frică să nu îi piardă pe amândoi din cauza virusului: „Să intre în comă şi apoi să se trezească şi să afle că a născut, este o adevărată minune”, a spus el.

Obstetricianul NHS, doctorul Jo Mountfield, îndeamnă femeile însărcinate să se vaccineze împotriva Covid-19, invocând un risc crescut de infecție în al treilea trimestru ca stimulent convingător. Ea a spus că sarcina cauzează de obicei o presiune suplimentară asupra plămânilor, chiar și pentru cei care nu se află în grupele de risc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » O tânără însărcinată, bolnavă de COVID, s-a trezit din comă şi a aflat că a născut, în UK: "Este o adevărată minune"