Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără de 23 de ani care credea că e însărcinată a aflat că are de fapt două tipuri de cancer, în UK: "Moartea era ceva cu care trebuia să mă împac"

O tânără care credea că este însărcinată a aflat cu stupoare de la medici că are de fapt două tipuri de cancer şi şanse destul de mici de a învinge lupta cu boala cumplită.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.09.2021, 21:17

Calvarul a început pentru Mia Mackin în octombrie 2019, când a mers la medic pentru un control de rutină. Avea simptome asemănătoare cu ale unei sarcini şi credea că poate urma să devină mămică. Observase că inima îi bătea într-un ritm mai mare decât de obicei şi era confuză în legătură cu ceea ce putea fi, deoarece ducea o viaţă sănătoasă, nu era fumătoare iar alcool consuma foarte rar.

Tânăra diagnosticată cu două tipuri de cancer: "Mi-am luat rămas bun de la colegii mei și am plecat"

Tânăra din Belfast, Irlanda de Nord a fost nevoită să facă mai multe analize între care o radiografie toracică, rezultatele arătând atunci că are o masă mare în jurul inimii. Medicul a crezut că ar putea fi o infecţie, dar pentru a fi sigur, a doua zi dimineaţă a fost supusă mai multor analize, apoi trimisă acasă să se odihnească. Între timp, specialiştii au făcut două biopsii pentru a afla ce se întâmplă.

A doua zi dimineață, Mia a făcut o tomografie computerizată și, după câteva ore, unul dintre medici i-a dat vestea îngrozitoare. A fost diagnosticată însă cu limfom Hodgkin în etapa 2 și cancer tiroidian în etapa 2. În noiembrie 2019 a trecut prin opt tratamentente de chimioterpie care au durat două luni, iar medicii au rămas uimiţi când au constatat că în timpul acestor runde puternice tânăra nu şi-a pierdut părul.

Pe acelaşi subiect

În ianuarie 2020, Mia a aflat că analizele au ieşit curate: fără cancer. De-a lungul călătoriei sale a împărtăşit fiecare moment cu cei 10.000 de urmăritori pe Instagram şi simte că sprijinul lor a ajutat-o să lupte în continuare.

„În octombrie am fost din cauza unui capriciu la control la cabinetul doctorului de la serviciu, acolo am aflat că ritmul meu cardiac era mult mai mare decât normalul. Dacă ar fi să fiu sinceră cu privire la situaţie, eram nouăzeci și cinci la sută sigur că sunt însărcinată.. Am plecat de la muncă și m-am dus direct la spital sperând că îmi vor face doar un test de sânge și îmi vor liniști mintea. După douăsprezece ore de asistență medicală, doctori nedumeriti și multe lacrimi mai târziu, au fost de acord să mă trimită pentru o radiografie toracică și în decurs de douăzeci de minute, rezultatele mele s-au întors. Arătau o umbră mare în jurul inimii mele. Doctorul a spus că ar putea fi doar o infecție, dar doar pentru a fi sigur, vor face o scanare dimineața. Mi-a spus să mă duc acasă și să mă odihnesc. A doua zi dimineață, am plecat înapoi la spital unde mi-am făcut tomografia computerizată; îmi amintesc că stăteam vioi în sala de așteptare, citind o carte. Am observat că un tânăr doctor își băga capul după colț, s-a uitat la mine, apoi a vorbit cu asistentele sale. Mi-au strigat numele și când am intrat în cameră, medicul s-a aşezat în fața mea și asistenta și-a tras scaunul lângă mine de parcă ar fi vrut să mă țină de mână. «Nu sunt veşti bune Mia», mi-a spus el. «Ai o masă mare între inimă şi plămâni». Îmi amintesc că mă uitam uluită la eticheta lui de nume. Apoi au evitat să spună că e «cancer». Când doctorul a ieşit din cabinet, am rugat-o pe asistentă să fie sinceră cu mine. «Crede că am cancer?». Eram la serviciu în ziua în care au sunat să-mi spună că am cancer. Am rămas calmă. Mi-am luat rămas bun de la colegii mei și am plecat să încep să fac un plan pentru ceea ce urma. După ce au confirmat că era cancer printr-o biopsie, m-au trimis pentru o scanare PET, o scanare de treizeci de minute în care îţi scanează întregul corp în căutarea bolii. Două săptămâni mai târziu am fost diagnosticată cu două tipuri diferite de cancer tiroidian și limfom Hodgkin. În acel moment știam că moartea era ceva cu care trebuia să mă împac. De fapt, dacă nu m-aș fi dus la spital în acea zi, deoarece cancerul mi împingea pe inimă și pe plămâni, probabil aș fi murit din cauza unui infarct”, a povestit Mia.

Limfomul Hodgkin, cunoscut și sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic. Aproximativ 2.100 de persoane sunt diagnosticate cu limfom Hodgkin în Marea Britanie în fiecare an, explică Macmillan. Este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer care afectează persoanele aflate în adolescență și la începutul anilor 20. Cancerul tiroidian este un tip de cancer mai puțin frecvent și se observă în principal la femei, relatează Mirror.

„Am plâns doar de două ori; am plâns când mi s-a spus că am cancer, câteva minute (pur și simplu din șoc) și am plâns când mi-au spus că nu mai am cancer. Momentul a fost ceva ce nu pot să exprim în cuvinte. Am fost atât de incredibil de mândră de mine. Recunoscătoare pentru viață, fericită și extaziată. Mi-am petrecut ziua singură; Am vrut să iau totul la capăt. Imediat după apelul telefonic, am făcut o scurtă filmare pe Instagram, pentru urmăritorii mei. Fuseseră atât de susținători și încă sunt. Am vrut să le spun mai întâi lor. A fi deschisă și sinceră cu privire la călătoria mea în lupta cu cancerul, pe Instagram, mi-a dat un scop anul trecut. Îmi place să ajut oamenii. Creșterea în greutate, căderea părului, divorțul, puteți trece prin toate astea. Suntem suficient de puternici pentru a face față oricărui lucru. Este vorba despre mentalitatea ta. Am realizat curând că împărtășirea călătoriei mele și ajutorarea celorlalți a făcut ca totul să merite. Arătând celorlalte persoane tinere că nu sunt singure în lupta lor, acesta a fost scopul meu”, a mai spus Mia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » O tânără de 23 de ani care credea că e însărcinată a aflat că are de fapt două tipuri de cancer, în UK: "Moartea era ceva cu care trebuia să mă împac"