Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără l-a dat în judecată pe medicul care i-a permis mamei sale să o aducă pe lume şi a obţinut despăgubiri uriaşe, în Anglia

O tânără de 20 de ani a obţinut despăgubiri uriaşe, după ce l-a dat în judecată pe doctorul care nu i-a sfătuit corect mama când era însărcinată şi i-a permis să o aducă pe lume.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.12.2021, 10:48

Tânăra de 20 de ani l-a dat în judecată pe medicul mamei sale, Philip Mitchell, susţinând susținând că nu ar fi trebuit să se nască niciodată – și a câștigat dreptul la daune de milioane.

Evie Toombes, devenită vedetă în Marea Britanie pentru cariera ei de jocheu, a făcut publică povestea numind-o “o concepţie greşită”, acuzându-l pe medicul mamei ei că a lăsat-o să se nască, fiind diagnosticată cu spina bifida, care, în formele sale grave poate duce la paralizie parțială sau completă a membrelor inferioare. Din cauza defectului la coloana vertebrală,a ceasta petrece uneori şi 24 de ore pe zi conectată la tuburi, relatează The Sun

Conform depozițiilor făcute în instanță, mobilitatea acesteia este "foarte limitată". În plus, dependenţa de un scaun cu rotile se accentuează odată cu înaintarea în vârstă, starea sa fiind alterată și de probleme cu intestinul și vezica urinară.

Tânăra l-a dat în judecată pe medicul Philip Mitchell pentru că nu a sfătuit-o corect pe mama sa, Caroline Toombes, în vârstă de 50 de ani, atunci când era însărcinată. I-ar fi spus acesteia că nu trebuie să ia suplimente de acid folic pentru a minimiza riscul ca spina bifida să-i afecteze copilul, lucru care a convins-o să nu renunţe la sarcină. Acest lucru, la rândul său, ar fi însemnat ca Evie să nu se fi născut niciodată.

Pe acelaşi subiect

Judecătoarea, decizie în favoarea tinerei sportive

Judecătoarea Rosalind Coe QC a susţinut cazul lui Evie în sala de judecată a Înaltei Curți din Londra de miercuri, relatează Daily Mail. Judecătorul a decis că dacă mamei lui Evie i s-ar fi oferit “sfaturi corecte, recomandări corecte, ea ar fi amânat încercările de a rămâne însărcinată”.

„În aceste circumstanțe, ar fi existat o sarcină ulterioară, care ar fi avut ca rezultat un copil normal, sănătos”, a spus ea, acordându-i lui Evie Toombes dreptul la o despăgubire uriașă.

Avocații lui Evie au spus că suma exactă nu a fost calculată, dar cel mai probabil se va îndrepta în jurul a câteva milioane de euro, dat fiind faptul că trebuie să acopere costurile nevoilor ei de îngrijire pe tot parcursul vieţii.

Mărturia mamei lui Evie Toombes

Mama lui Evie Toombes a declarat în instanţă că dacă doctorul ar fi sfătuit-o corect, ea nu ar mai fi încercat la acel moment să rămână gravidă şi ar fi aşteptat până în momentul în care analizele ar fi fost corecte. „Am fost sfătuită că, dacă am o dietă bună, nu trebuie să iau acid folic”, a mărturisit ea în faţa judecătorului. Caroline Toombes a precizat de asemenea că doctorul i-a spus să meargă acasă "și să facă mult sex", ceea ce i s-a părut "un sfat oarecum tâmpit".

Hotărârea este considerată a fi una revoluționară, însemnând că un profesionist din domeniul sănătăţii poate fi tras la răspundere pentru sfatul necorespunzător înainte de concepere, dacă are ca rezultat nașterea unui copil cu afecțiuni grave de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » O tânără l-a dat în judecată pe medicul care i-a permis mamei sale să o aducă pe lume şi a obţinut despăgubiri uriaşe, în Anglia