Antena Meniu Search
x

Denis, un băiețel de 11 ani, luptă cu o malformație gravă a coloanei

Minunile chiar există iar Denis este dovada vie. Puștiul a luptat pentru viața lui încă de la naștere, chiar dacă medicii i-au dat unu la sută șanse de supraviețuire. S-a născut cu hidrocefalie și spina bifida, o malformație gravă a coloanei. Nimeni nu credea să meargă vreodată însă, după trei operații grele, Denis a contrazis orice pesimism. Acum, băiatul ajuns în al unsprezecelean an de viață, are nevoie de implantarea unei baterii neurostimulatorie pentru nervul sacral. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Denis, dar și alți copii ori adolescenți.

de Redactia Observator

la 29.08.2020, 13:12

Vezi și
  • Denis a trecut prin trei operații grele.
  • Băiatul are nevoie de implantarea unei baterii neurostimulatorii pentru nervul sacral.

Pentru că Bilsen avea deja un istoric de două sarcini pierdute, toate investigațiile necesare ca Denis să vină cu bine pe lume au fost mult mai amănunțit făcute. Și totul a decurs normal până în luna a opta când medicul ecografist a recomandat întreruperea sarcinii pentru că fătul nu a eliminat lichidul de la cap și nu i s-a dezvoltat creierul. Viitoarea mămică a refuzat categoric să renunțe la copilul atât de mult dorit de ea și de soț.

Bilsen Molagean, mama lui Denis: S-a născut cu o malformație congenitală gravă: Mielomeningocel sacral cu hidrocefalie. Prima operație a fost la 36 de ore de la naștere. I s-a pus un șunt de drenaj pentru hidrocefalie. După care la un an și trei luni a fost schimbat șuntul.

Mirel Stancu, tatăl lui Denis: Șuntul de drenaj este pentru a circula, a nu se strânge, a nu se acumula lichidul cefalorahidian pentru a face presiune asupra creierului. Neurochirurgul pune șuntul de drenaj, înlocuitor la supapele naturale și se revarsă printr-un furtunaș în stomac. Asta este partea ce putem noi înțelege.

Bilsen Molagean, mama lui Denis: A avut o intervenție acum doi ani la Istanbul pe coloană. Din păcate, are nervii rușinoși foarte afectați. De la cinci luni încontinuu terapie, kinetoterapie, masaj și ce ne-au prescris medicii.

Terapiile sunt multe, grele și costisitoare dar l-au ajutat și îl ajută pe Denis să se dezvolte și să ducă o viață aproape normală. Acum mai are de trecut un obstacol care încă îi ține viața pe loc.

Bilsen Molagean, mama lui Denis: Problema cea mai gravă este nervii rușinoși. El nu simte când are nevoie la baie. Purtăm Pampers și sondăm de 3 ori pe zi. Sondele le folosim de la 3 ani jumate continuu.

Iubirea pentru Denis nu are limite și de aceea părinți lui au făcut tot ce le-a stat în putință ca el să ajungă un copil sănătos. Și încă luptă pentru asta.

Bilsen Molagean, mama lui Denis: Ca să poate să simtă, să se poată duce la baie, are nevoie de acest implant cu cip care costă foarte scump. O parte din bani au fost alocați de Consiliul Județean și ne mai trebuie încă 16.000 de euro. Bani care sunt peste puterile noastre să putem să-i suportăm.

Cum îl putem ajuta pe Denis

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin Paypal. 

SMS 8848, TELEKOM ROMANIA MOBILE

  • Suma alocată cauzei este de 2 Euro
  • Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament.

În rețelele Telekom România Mobile și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului.

Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

În rețeaua DigiMobil, numărul 8848 este disponibil doar pentru abonați și nu se percepe TVA pentru donații.

Conturi Fundația Mereu Aproape

  • CIF 18212553:
  • Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
  • Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
  • Cod SWIFT: BTRLRO22

TELEKOM, RETEAUA DE TELEOFONIE FIXA

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Campanii » Denis, un băiețel de 11 ani, luptă cu o malformație gravă a coloanei