Antena Meniu Search
x

Foto O tânără şi-a ucis fiica de doar 2 ani apoi şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost suspendată de la serviciu, în UK. A lăsat un mesaj de adio

O tânără asistentă din Marea Britanie şi-a ucis fetiţa de doar doi ani, înainte de a-şi pune capăt zilelor înghiţind mai multe pastile furate din spital, potrivit anchetatorilor. Se simţea fără speranţă după ce fusese suspendată de la serviciu.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.04.2022, 11:45

Mama şi fiica ei
O tânără asistentă din UK şi-a ucis fiica de doar 2 ani apoi şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost suspendată de la serviciu - Profimedia

Shiwangi Bagoan, asistenta anestezistă la University College London Hospitals NHS Foundation Trust, a fost găsită moartă alături de fiica ei Ziana, în vârstă de doi ani, în decembrie 2020. Perechea a fost descoperită de bunica copilului, Jassumati Lalu, în casa familiei lor din Londra. În ciuda eforturilor depuse, echipajul de la ambulanţă nu a mai putut decât să constate decesul.

Motivul pentru care şi-a ucis fetiţa, explicat într-un bilet de adio

Bunica a început să-şi facă griji în privinţa celor două după ce aflase că mama fusese suspendată şi a sunat de mai multe ori acasă, însă nu i-a răspuns nimeni. Tot ea a descoperit şi un bilet de sinucidere scris de tânără înainte de a-şi încheia socotelile cu viaţa, relatează Mirror. În scrisoare, Shiwangi îşi cerea iertare pentru că și-a pus mama să treacă prin „multe” și a spus că o ia pe Zia cu ea „pentru că nu vreau să fiu egoistă lăsându-ţi-o în grijă”.

O anchetă asupra deceselor a constatat că pe 11 decembrie, Shiwangi a mers la muncă în miezul nopţii şi a intrat în sălile de operaţie, de unde a furat mai multe pastile folosite în scop medical. Ulterior acestea au fost descoperite ca fiind cauza morţii. Pastilele erau ţinute într-un frigider încuiat cu o parolă pe care Shiwangi o ştia, motiv pentru care îi fusese uşor să intre în posesia lor fără nevoie de ajutorul altcuiva.

Pe acelaşi subiect

Sergentul detectiv Terry Goodman, ofițerul principal care s-a ocupat de caz, a declarat: În urma anchetei am constat că fiolele cu medicamente au fost furate din incinta spitalului West Moreland, dintr-un cabinet încuiat la care Shiwangi avea acces 24/7”.

Tânăra încercase şi anterior să se sinucidă

Poliţiştii au intrat în contact şi cu mai mulţi martori în timpul anchetei, inclusiv cu partenerul ei, Joseph şi cu tatăl Zianei, Jijesh. Anchetatorii au aflat atunci că femeie încercase şi anterior să se sinucidă.

Au fost descoperite mesaje între Shiwangi și partenerul ei care au dezvăluit că „se lupta să mai rezste încă o zi şi încă o zi”

Ştii că sunt stresată, măcar fii aici cu mine. Mă chinui cu adevărat să fac față. Ți-am spus că am toate aceste gânduri fără speranță și tu nu ai luat nicio măsură, îi scrisese ea înt-unul dintre mesaje.

În după-amiaza zilei de 9 decembrie, ea i-a trimis iubitului ei de atunci, Joseph, o fotografie a unui bilet pe care i l-a scris fiicei sale, în care spunea că se simte o „mamă rea”. Cu două zile înainte de tragedie, tânăra i-a trimis un alt mesaj rugându-l pe Joseph: „Te rog, vino azi acasă. Abia mai rezist.

S-a ajuns la concluzia că Ziana a fost omorât și că Shiwangi s-a sinucis. Cauza medicală a morții atât pentru Shiwangi, cât și pentru Ziana a fost dată drept „insuficiență respiratorie din cauza intoxicației cu medicamente”.

Coronerul senior interimar din West London, Lydia Brown, a declarat instanței: „Este sfâșietor pentru rude să fi pierdut nu unul, ci doi membri ai familiei, în circumstanțe atât de dificile. Sunt sigur că aceste pierderi au fost simțite atât de larg de toți cei care le-au cunoscut pe Shiwangi și Ziana”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O tânără şi-a ucis fiica de doar 2 ani apoi şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost suspendată de la serviciu, în UK. A lăsat un mesaj de adio