Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un comandant rus s-a sinucis când a descoperit că toate tancurile unității sale, cu excepția unuia, au fost demontate, susține armata ucraineană

Un comandant rus și-ar fi pus capăt zilelor, după ce a descoperit că toate tancurile unității sale, cu excepția unuia, erau demontate de părți esențiale, făcându-le imposibilă utilizarea, anunță armata ucraineană. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.03.2022, 10:37

Forțele terestre ale Ucrainei susțin că armata rusă a suferit pierderi foarte mari, în timpul invaziei. 

"Starea exchipamentelor militare este în mare parte extrem de nesatisfăcătoare, ceea ce face imposibilă utilizarea", anunță ucrainenii pe Telegram.

În cadrul Diviziei 4 Panzer din Rusia, "din 10 tancuri, doar unul este într-o stare mai mult sau mai puțin operațională. Restul sunt complet demontate. Unele nici măcar motoare nu mai au!". Mai mult, potrivit militarilor ucraineni, comandantul Regimentului 13 și-ar fi pus capăt zilelor după ce a descoperit dezastrul.

"Au devenit cunoscute consecințele eliberării orașului Trosteaneț din regiunea Sumî de către armata ucraineană și înfrângerea diviziei de tancuri Kantemirov. Agenția Centrală de Informații a raportat moartea comandantului Regimentului 13 Panzer, care face parte din Divizia Cantermira. Acesta s-a împușcat. De asemenea, comandantul Armatei 1 Panzer din Districtul Militar de Vest, generalul-locotenent Serhiy Kisel, a fost demis din funcție. Kissel a fost eliberat din cauza pierderilor uriașe și a eșecului invaziei ruse în Ucrainei", au scris cei din Forțele terestre ale Ucrainei, pe Telegram.

Pe acelaşi subiect

Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit mesajul, glumind că "numărul 13 al Regimentului" s-a dovedit într-adevăr a fi ghinionist pentru comandantul rus, scrie The New York Post.

Armata ucraineană a anunțat, marți, că peste 17.000 de soldați ruși au fost uciși – și aproape 600 de tancuri și alte 1.710 de vehicule blindate au fost distruse.

Forțele ruse se întorc în Belarus și Rusia pentru "reorganizare și realimentare

Ministerul britanic al Apărări a anunțat că, în timp ce războiul din Ucraina intră în cea de-a 35-a zi, trupele de la Kremlin se întorc în Belarus și Rusia, pentru "reorganizare și realimentare", într-o mișcare care pune "și mai multă presiune" asupra logisticii lor. Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce "drastic" operațiunile din apropierea Kievului și a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.

"Unitățile ruse care au suferit pierderi grele au fost forțate să se întoarcă în Belarus și Rusia pentru a se reorganiza și a se realimenta. O astfel de activitate pune și mai multă presiune asupra logisticii deja tensionate a Rusiei și demonstrează dificultățile pe care Rusia le are în reorganizarea unităților sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie și rachete", este mesajul transmis de ministerul britanic al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un comandant rus s-a sinucis când a descoperit că toate tancurile unității sale, cu excepția unuia, au fost demontate, susține armata ucraineană