Antena Meniu Search
x

O ursoaică și-a ucis puiul ca să-l scape de tortură, apoi s-a sinucis, într-o fermă din China unde erau maltratați pentru fierea lor

O ursoaică și-a ucis puiul în disperare să-l salveze de la o viață de tortură, apoi s-a sinucis zdrobindu-și capul de pereții de beton ai cuștii în care era ținută, într-o fermă din nord-vestul Chinei. Animalele trăiau în captivitate și erau exploatate pentru fierea lor, prin proceduri medicale extrem de dureroase.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 15:32

Ursoaica ținută captivă într-o cușcă
O ursoaică și-a ucis puiul ca să-l scape de tortură, apoi s-a sinucis, într-o fermă din China unde erau maltratați pentru fierea lor - Profimedia Images

Ursoaica și-ar fi auzit puiul aflat în dificultate, în timpul manevrelor de extragere a fierei, și a scăpat din cușca ei. S-a repezit spre pui și l-a îmbrățișat până la sugrumat, apoi a alergat spre un perete de beton, murind la impact, scrie The Sun.

Potrivit presei internaționale, incidentul s-a petrecut în urmă cu câțiva ani, însă activiștii spun că astfel de locuri încă există în China. Ursoaica și puiul ei erau ținuți în cuști minuscule, numite și „cuști de zdrobire”, în scopul exploatării fierei, un ingredient extrem de folosit în medicina tradițională chineză.

Urși maltratați în China pentru fierea lor

Incidentul, petrecut într-o fermă din nord-vestul Chinei a făcut înconjurul lumii și a atras, încă o dată, atenția activiștilor care au cerut încetarea cruzimii la adresa urșilor. Nu se știe exact câte animale s-ar afla încă în captivitate în zilele noastre, însă în urmă cu aproximativ 10 ani, peste 10.000 de urși ar fi fost încă exploatați în astfel de ferme, scrie Animal Asia.

Pe acelaşi subiect

Fierea de urs, în special urs negru asiatic și urs brun, este utilizată în medicina tradițională chineză încă din secolul al VIII-lea, potrivit National Geographic.

Fierea conține niveluri ridicate de acid ursodeoxicolic, care este utilizat în medicina tradițională chineză pentru a trata bolile hepatice și pentru a ajuta la dizolvarea calculilor biliari.

Animale torturate zeci de ani în ”fermele” de urși din China

Nu este clar dacă urșii sunt capabili să „se sinucidă” în sensul uman - dar se știe că animalele deținute în condiții cumplite se angajează într-un comportament autodistructiv și auto-vătămător.

Fierea este recoltată făcând un orificiu în abdomenul animalului până în vezica biliară - lucru care duce adesea la infecții și boli dureroase. Utilizarea fierei de urs de la animale captive este legală în China, dar este interzisă fierea de la urșii sălbatici, la fel ca și importul din alte țări, notează The Sun.

Mamiferele sunt de obicei crescute pentru fierea lor timp de aproximativ 20 de ani și sunt ucise atunci când încetează să o mai producă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O ursoaică și-a ucis puiul ca să-l scape de tortură, apoi s-a sinucis, într-o fermă din China unde erau maltratați pentru fierea lor