Antena Meniu Search
x

8 oameni au murit înainte de un meci de fotbal, după ce s-au călcat în picioare ca să intre pe stadion, în Africa. Printre victime şi un copil

Cel puţin opt persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei busculade la stadion înainte de meciul Camerun - Insuele Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni, informează BBC.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 20:37

Vezi și

Potrivit imaginilor, mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde, cu o capacitate de 60.000 de locuri, dar care a putut primi spectatori doar în proporţie de 80 la sută. Printre morţi se numără un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP.

50.000 de oameni au încercat să vadă meciul

Un alt raport susţine că mai mulţi copii şi-au pierdut cunoştinţa. Potrivit mai multor oficiali, 50.000 de persoane au încercat să intre la acest meci. Jurnalista Leocadia Bongben, care a fost la faţa locului, a declarat că a observat multă agitaţie într-una din zonele pentru fani din afara stadionului.

"Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susţine că a primit o listă cu opt oameni care şi-au pierdut viaţa, relatează news.ro. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un comunicat de presă, Confederaţia Africană a anunţat că "investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”. Secretarul general al confederaţiei a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă.

Camerun a câştigat meciul cu Insulele Comore, scor 2-1, şi s-a calificat în sferturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » 8 oameni au murit înainte de un meci de fotbal, după ce s-au călcat în picioare ca să intre pe stadion, în Africa. Printre victime şi un copil