Antena Meniu Search
x

"Organele ei sunt distruse. Suntem frânți de durere". Tânără mamă se zbate între viață și moarte după o liposucție, în Spania

Sara, o tânără de 39 de ani din Spania, mamă a doi copii, se zbate între viață și moarte, în urma unei liposucții. Femeia a ajuns de urgență la spital, după ce, în timpul operației la o clinică privată, canula i-ar fi străpuns mai multe organe. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.12.2021, 16:59

"Au măcelărit-o pe sora mea: organele ei sunt străpunse și distruse. Vom lua măsuri legale, ca să se facă dreptate, iar chirurgului care a operat-o pe Sara să-i fie retrasă licența de liberă practică, pentru ca nimeni să nu mai pățească așa ceva", a declarat sora tinerei pentru publicația El Espaniol.

Familia Sarei îl acuză pe chirurg de neglijență medicală și a apelat la serviciile avocatului Asociației care apără drepturile pacienților. "Sara este o persoană plină de viață: îi place să meargă la sală, la plajă, să călătorească, să facă drumeții, să petreacă timpul cu copiii și prietenii ei... Toată lumea o iubește foarte mult", continuă Nora.

Atât de mult, încât în Alcantarilla, unde locuiște Sara alături de cei doi copii ai săi, a avut loc o mică adunare, unde oamenii s-au strâns pentru a o susține și încuraja.    

elespanol.com

Pe acelaşi subiect

Liposucția a trimis-o direct în Terapie Intensivă

Viața Sarei era una frumoasă și împlinită, până când a fost supusă acestei liposucții, într-o clinică privată din Alcantarilla, pe care familia tinerei urmează să o acționeze în judecată. 

"Sora mea mi-a povestit despre liposucție cu o zi înainte să o facă, pentru că nu-mi plac aceste lucruri. Mi-a explicat că vrea să facă o intervenție în zona abdominală, medicul urmând să elimine între 500 și 600 de grame de grăsime. Planul era să intre în sala de operație la opt dimineața, joi, 2 decembrie, și să plece pe picioarele ei, în aceeași zi, la unu după-amiaza. Sora mea a fost foarte convinsă de intervenție pentru că medicul i-a spus că totul va fi bine și că nu vor fi complicații", explică Nora. 

Nimic mai fals. Liposucția la care a fost supusă Sara, constând în extragerea grăsimii din abdomen printr-o canulă, a trimis-o pe tânăra mamă direct în Terapie Intensivă, la Spitalul Santa Lucía din Cartagena. "Medicul i-a spus că într-o săptămână se poate întoarce la serviciu", își amintește Nora indignată, având în vedere prognosticul grav pe care îl prezintă acum sora ei.

"Sara avea abdomenul plat. Medicul trebuia să-i spună că nu are nevoie de această operație", spune sora tinerei

Medicul care a operat-o pe Sara a fost asistat în timpul liposucției de personal al clinicii Virgen din Caridad.

"Este o operație foarte costisitoare, costă de obicei între 15.000 și 12.000 de euro, dar acest medic a taxat-o pe sora mea cu 5.700 de euro", spune Nora, revoltată de faptul că doctorul nu i-a spus Sarei că nu avea nevoie de această operație. "Nu avea grăsime abdominală. Cred că un profesionist ar trebui să-ți spună să nu te supui unei astfel de intervenții, dacă nu ai nevoie. Sara avea abdomenul plat. Este slabă și are o constituție atletică", spune femeia.

elespanol.com

După liposucție, Sara a ajuns de urgență la spitalul Santa Lucía. Sângera și avea pulsul slab.  

Canula pentru liposucție i-a străpuns mai multe organe

"Sara vorbea foarte încet, pentru că nu avea putere și mi-a spus un singur lucru: nu o să scap din asta, nu o să scap cu viață, am auzit că mi-au fost perforate toate organele. Și am văzut sângele", povestește Nora. 

Sara a fost intubată și suferă de o insuficiență a mai multor organe, după ce canula i-ar fi strâpuns de 27 de ori intestinul, colonul, rinichii, ficatul și pancreasul. Medicilor de la Santa Lucia nu le-a venit să creadă. Au stabilizat-o pe femeie și au declarat-o pacient prioritar să primească un transplant de ficat.

"Suntem frânți de durere", spune Nora.

Familia Sarei nu mai are somn de 11 zile și, practic, s-a mutat pe holurile Spitalului Santa Lucía, acolo unde personalul medical face tot posibilul pentru ca tânăra să se întoarcă sănătoasă la copiii ei: Izan, un băiețel de 10 ani, și Sara, o adolescentă de 18 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Mapamond » "Organele ei sunt distruse. Suntem frânți de durere". Tânără mamă se zbate între viață și moarte după o liposucție, în Spania