Antena Meniu Search
x

Lifting fesier ilegal, cu preţul vieţii. Mamă şi fiică, fără nicio calificare medicală, cu mâinile pătate de moartea unei tinere operate în SUA

Două femei din Los Angeles, mamă şi fiică, sunt acuzate de omor după ce au operat ilegal o tânără fără să aibă nicio calificare medicală. Pacienta, care apelase la ajutorul acestora pentru o intervenţie estetică la nivelul feselor, a murit la scurt timp după cea de-a treia procedură.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 18:42

Karissa Rajpaul, victima celor doi falşi medici
Karissa Rajpaul, victima celor doi falşi medici - Captură foto

Libby Adame și fiica ei, Alicia Gomez, sunt acuzate de omor după ce au operat ilegal o tânără într-o locuinţă din Los Angeles, relatează Daily Mail. Pacienta, care apelase la cele două femei pentru un lifting de fese (lifting brazilian), a decedat în urma intervenţiei estetice care a avut loc în septembrie 2020. Karissa Rajpaul, victima în vârstă de 26 de ani, a distribuit pe reţelele de socializare un videoclip din timpul procedurii fatale, care urma să o ajute în activitatea sa din domeniul filmelor pentru adulţi. Originară din Africa de Sud, acesta se mutase în California tocmai pentru a avea mai multe oportunităţi în industria pornografică. A murit însă în scurt timp, după cea de-a treia procedură estetică, pe 15 octombrie 2020.

Siliconul medical, înlocuit cu siliciu şi ulei de motor

Poliția spune că Adame și Gomez nu au calificarea medicală şi nici autorizaţiile necesare pentru a performa astfel de operaţii. "Nu au nicio pregătire medicală", a declarat Alan Hamilton, șeful adjunct al Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD). "Nu au experiență și pun viața oamenilor în pericol". Autoritățile sunt îngrijorate de faptul că ar putea exista mai multe victime ale acestor proceduri ilegale. "În timpul investigaţiilor, am constata că este o practică frecventă", spune detectivul Bob Dinlocker. "Internetul este plin de asemenea povești de groază, în care siliconul medical de calitate e înlocuit cu substanţe cu care ţi-ai putea sigila ferestrele", adaugă el. Unele din substanţele folosite în timpul intervenţiilor estetice ilegale nu sunt destinate deloc uzului uman, atacând inima, creierul sau rinichii. Mai mult, unele operaţii de lifting la nivelul feselor sunt realizate cu substanţe lichide, extrem de periculoase. Spre exemplu, injectarea de siliciu - amestecat deseori cu ulei de motor - poate fi mortală, avertizează chirurgul plasticial AJ Khalil.

Liftingul brazilian, tot mai căutat în SUA

Tânăra ucisă de cele două femei ar fi plătit între 3.500 și 4.000 de dolari pentru operaţie, o sumă mult mai mică decât la o clinică adevărată, unde preţurile depăşesc 10.000 sau chiar 15.000 de dolari. Intervenţiile de lifting brazilian sunt tot mai populare în Statele Unite, înregistrând o creştere de aproximativ 77% între 2015 și 2019, potrivit unui sondaj al Societății Internaționale de Chirurgie Plastică Estetică. În schimb, astfel de operaţii se numără şi printre cele mai riscante intervenţii estetice, cu o rată ridicată de mortalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Lifting fesier ilegal, cu preţul vieţii. Mamă şi fiică, fără nicio calificare medicală, cu mâinile pătate de moartea unei tinere operate în SUA