Antena Meniu Search
x

Profesor condamnat la moarte, după ce a violat 13 eleve şi a lăsat însărcinate 8 dintre ele. Soţia indonezianului ştia ce face

Un profesor şi director de şcoală indonezian a fost condamnat la moarte de către un tribunal pentru că a violat 13 fete de la o școală islamică, lăsând însărcinate 8 dintre ele, în decurs de şase ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.04.2022, 12:43

Înalta Curte Bandung din Indonezia a confirmat pedeapsa cu moartea pentru Herry Wirawan, în vârstă de 36 de ani, într-o hotărâre publicată luni pe site-ul instanței. Profesorul a agresat sexual 13 fete cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

„[Noi] pedepsim inculpatul cu pedeapsa cu moartea”, se anunţă în comunicat.

Profesorul primise inițial o condamnare pe viață de către un tribunal municipal, dar procurorii s-au adresat Înaltei Instanțe și au depus un recurs pentru a solicita pedeapsa cu moartea. Lui Wirawan i s-a cerut, de asemenea, să plătească despăgubiri de 300 de milioane de rupii indoneziene (15.922 de lire sterline) pentru atrocităţile sale. Profesorul a agresat sexual fete cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani din 2016 până în 2021.

Cel puțin opt copii s-au născut în urma violurilor, relatează The Independent. Unele dintre adolescente au suferit răni în urma agresiunii sale. Crimele au ieșit la iveală anul trecut, după ce una dintre familiile victimelor a făcut plângere la poliție.

Pe acelaşi subiect

Soţia ştia ce face bărbatul, dar nu a luat măsuri

Potrivit instanței, Wirawan a folosit 10 locații pentru a agresa sexual fetele, inclusiv biroul fundației școlii, un internat, un hotel și un apartament. Le păcălea spunându-le că vrea să le facă masaj, apoi le abuza sexual. Ulterior, Herry le promitea că o să se căsătorească şi că o să le susţină financiar la facultate pe tinere, dar şi că va avea grijă de copiii concepuţi cu acestea.

Le intimida pe copile spunându-le că „trebuie să se supună profesorului”, subliniază raportul. Soția lui era conștientă de agresiunea sexuală asupra elevelor și chiar îl prinsese o dată pe Wirawan, dar nu a acționat pentru că fusese „spălată pe creier” de acesta, transmite un anchetator, potrivit rapoartelor.

Cazul a stârnit un scandal imens în Indonezia, deoarece mulți oficiali, inclusiv Ministrul pentru Potecția Copilului, au cerut pedeapsa cu moartea. Acest lucru a fost contestat de comisia pentru Drepturile Omului din Indonezia, care a spus că execuția nu este o pedeapsă adecvată. Procuratura locală a declarat că va emite comentarii odată ce va primi decizia Înaltei Curți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Profesor condamnat la moarte, după ce a violat 13 eleve şi a lăsat însărcinate 8 dintre ele. Soţia indonezianului ştia ce face