Antena Meniu Search
x

Foto "Şi-au dat viaţa pentru ei". Povestea cuplului care a murit pentru a-şi salva bebeluşii de teroriştii Hamas, după ce le-au invadat casa. Copiii au stat 12 ore ascunşi

Eroii războiului din Israel despre care nu se vorbeşte. Deşi nu se află pe câmpul de luptă alături de soldaţi sau militari, salvează vieţi, vieţile celor din familie, ale apropiaţilor. Itay şi Hadar se aflau acasă weekedul trecut când militanţii Hamas au pătruns în Israel şi au declanşat un adevărat război. Când teroriştii le-au invadat locuinţa, au mai fost capabili doar să îşi ascundă bebeluşii de ochii atacatorilor şi să se apere vitejeşte. Deşi au murit, salvatorii israelieni au găsit după 12 ore, cei 2 copii, la loc sigur.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 09:38

Itay și Hadar Berdichevsky credeau ziua de sâmbătă va fi una ca oricare alta, dar când atacul a pornit de nicăieri, s-au grăbit să-și ascundă copiii gemeni, în timp ce militanții au pătruns în casa lor. Cuplul, ambii în vârstă de 30 de ani, a avut câteva secunde să reacționeze, deoarece casa lor a fost invadată și au reuşit doar să îşi pună gemenii de 10 luni într-o ascunzătoare, unde au stat 12 ore înainte de a fi salvați de soldații israelieni, relatează Daily Mail.

Ambasadorul Israelului în Columbia, Gali Dagan, a lăudat de atunci cuplul ca eroi pentru acțiunile lor rapide.

"Și-au ascuns copiii gemeni în vârstă de 10 luni în adăpost, în timp ce teroriștii s-au infiltrat în casa lor. Itay și Hadar au fost uciși cu brutalitate după ce s-au luptat cu curaj împortiva teroriștilor. Bebelușii au fost lăsați singuri mai mult de 12 ore, până când au fost salvați. Cei doi părinţi îngroziţi şi-au dat viaţa pentru a-și salva copiii, care acum sunt orfani. Binecuvântată să fie amintirea acestor eroi", a declarat pe Twitter, Ambasadorul.

În total, cel puțin 1.200 de persoane au murit de ambele părți ale luptei de când războiul a izbucnit din nou în weekend.

Forțele de Apărare ale Israelului au descris violența brutală drept „cea mai proastă zi” din istoria conflictului său. Sute de palestinieni, inclusiv copii, au fost, de asemenea, uciși după ce Israelul a lansat un contraatac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » "Şi-au dat viaţa pentru ei". Povestea cuplului care a murit pentru a-şi salva bebeluşii de teroriştii Hamas, după ce le-au invadat casa. Copiii au stat 12 ore ascunşi