Antena Meniu Search
x

"Spune-i mamei şi tatălui meu că îi iubesc". Ultimele cuvinte ale băiatului de 14 ani, înainte să moară în parcul de distracţii din SUA. Nu avea centură de siguranţă

Un apel îngrozitor la Urgenţe dezvăluie detalii şocante în cazul băiatului de 14 ani care şi-a pierdut viaţa în mod îngrozitor, după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume. Incidentul şocant a avut loc în parcul de distracţii Icon Orlando, Florida.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.03.2022, 12:54

„Nu i-au fixat centura de siguranţă”, a spus o femeie unui operator 911, raportând incidentul. „Ei spun că respiră, dar e inconştient. Are şi braţele şi picioarele rupte”.

Tyre Sampson, în vârstă de 14 ani, din St. Louis, Missouri, a murit după ce a alunecat de pe scaun în timpul unei curse în cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, în parcul Icon Orlando. Accidentul a avut loc în jurul orei 23:00, joi. Adolescentul era în vacanţă cu familia prietenului său, relatează Daily Mail.

Când a fost întrebat de operatorul 911 cât de sus se afla adolescentul când a căzut, femeia a răspuns: „Nu sunt sigură, dar este noul turn care e foarte înalt. Nu ştiu de la ce înălţime a căzut”

Martoră la incidentul terifiant, aceasta a descris în mod grafic rănile băiatului şi a spus că pare să mai fie în viaţă, dar nu este deloc conştient. De asemenea, ea a informat că nimeni nu a putut să îi acorde manevrele de resuscitare pentru că nu l-au putut muta pe spate. „Nu, nu, e un băiat masiv. E întins pe burtă”

Pe acelaşi subiect

Băiatul şi-a presimţit moartea cu câteva clipe înainte de începerea cursei

Tatăl lui Tyre, Yarnell, a spus că fiul său avea 1.95 m şi 150 de kilograme şi i se spusese în cazul altor atracţii din parc că nu poate intra din motive de siguranţă pentru că este mult prea masiv, însă angajaţii turnului FreeFall i-au făcut semn că poate urca fără nicio problemă. Băiatul era vizibil îngrijorat din cauza centurei sale de siguranţă la doar câteva secunde înainte de începerea cursei, a mărturisit tatăl său și le-a spus prietenilor săi care stăteau lângă el să le spună părinților săi că îi iubește.

Când a început curse se vedea că se simte inconfortabil. A spus «chestia asta se mişcă. Ce se întâmplă?», referitor la centura lui de siguranţă”, a declarat tatăl. Potrivit spuselor lui, Tyre a început să intr în panică şi a împărtăşit o presimţire înfricoşătoare cu cei mai buni prieteni ai săi, aşezaţi lângă el, în turn.

Atunci a început să se sperie şi le explica pietenilor săi, lângă el: «Nu ştiu, omule, dacă nu mă descurc, în siguranţă, poţi te rog să-i spui mamei şi tatălui meu că îi iubesc». Ca el să spună aşa ceva era clar că a simţit că ceva nu e în regulă. Cei de acolo i-au spus foarte uşor: «da, te putem lua, urcă», când nimeni altcineva nu îi permisese din cauza kilogramelor sale. A fost o mare greşeală”, a adăugat tatăl.

Turnul FreeFall nu are centure de siguranţă, ci doar hamuri de plastic

O anchetă a parcului de distracţii a fost deschisă, autorităţile încercând să constate care au fost circusmtanţele exacte ale producerii incidentului şi icne se face vinovat de tragedie. La o conferință de presă de vineri, șeriful din Orange County, John Mina, a spus: Este o tragedie teribilă. Vom vedea în continuare în ce va rezulta asta”.

Tyre și restul grupului li s-a spus cu câteva secunde înainte de începerea cursei că nu există centuri de siguranţă propriu-zise. Singurul lucru care îi putea împiedica să cadă de pe scaune era hamul de plastic pe care trebuia să îl aibă închis între picioare ca susţinere. Mai mult, chiar o femeie a fost auzită în timpul cursei întrebând dacă cei din turn au sau nu centură de siguranţă care să îi ţină fixaţi de scaun.

„Nu există centuri de siguranță”, a răspuns un angajat.

Tragedia, surprinsă video de martori

Un videoclip surprinde momentul în care băiatul cade de pe scaun, după aproximativ cinci secunde de când vehiculul începe coborârea, relatează Today. Departamentul Șerifului Orange County a confirmat ulterior că un băiat de 14 ani a fost dus la Spitalul de Copii Arnold Palmer din Orlando Health, unde a murit la scurt timp din cauza rănilor mult prea grave.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când s-a terminat cursa şi toată lumea ţipa privind trupul băiatului căzut pe asfalt, o altă femeie a întrebat un angajat al atracţiei dacă a verificat hamurile de siguranţă: „Nu ai verificat?!?!”. El a insistat că a făcut asta, ia ea a întrebat din nou „Eşti sigur?!”.

Familia băiatului, omagii în memoria sa 

Familia lui Tyre i-a adus un omagiu pe rețelele de socializare numindu-l un „gigant blând”. Mama lui vitregă, Wendy a spus: „Tyre era un băiat respectuos și blând. O să ne fie cu adevărat dor de tine, fiule”.

Angajații parcului spun că inițial au crezut că trupul lui era o bucată din turn care s-a rupt cumva în timpul călătoriei, până l-au văzut pe băiat întins la pământ. „La început am crezut că e vreo bucată desprinsă din turn, până ne-am apropiat mai mult şi am văzut că era cu adevărat o persoană căzută la pământ. Toată lumea a intrat în panică şi a început să ţipe”, a spus un angajat parcului Montrey Williams pentru FOX 35 Orlando.

Sampson a fost dus la Spitalul Arnold Palmer, dar a murit din cauza rănilor sale, a confirmat biroul șerifului din Orange County. Nu este clar care este limita de înălțime şi kilograme minimă pentru cursa FreeFall sau cum ar fi putut cădea din ham. Un bărbat care a fost martor la ceea ce s-a întâmplat a spus unui dispecer 911 că Sampson părea să alunece de pe scaun când vehiculul a frânat apopiindu-se de final.

„Bam, a trecut direct prin scaun și a căzut”, a spus bărbatul la apelul 911. „A fost cea mai mare pocnitură pe care am auzit-o vreodată în viața mea. L-am văzut lovind pământul”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "Spune-i mamei şi tatălui meu că îi iubesc". Ultimele cuvinte ale băiatului de 14 ani, înainte să moară în parcul de distracţii din SUA. Nu avea centură de siguranţă