Antena Meniu Search
x

Video Un băiat de 14 ani a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, într-un parc de distracții din SUA

Un adolescent de 14 ani a murit în urma rănilor extrem de grave, după ce a căzut în gol din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, dintr-un parc de distracţii din Orlando. Când vehiculul ajunge în vârf, la 130 de metri înălţime, acesta se înclină la 30 de grade, înainte de o cădere liberă cu peste 120 km/h până la sol.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.03.2022, 11:02

Captură video
Un băiat de 14 ani a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, într-un parc de distracții din SUA - Youtube / Summer Chrissiana

Un băiat de 14 ani a murit joi seară, după ce a căzut din turnul Orlando FreeFall, cunoscut drept cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, anunţă autorităţile, potrivit CNN. Vineri, departamentul șerifului Orange County l-a identificat pe băiat drept Tire Sampson din Missouri. Băiatul era în vizită în Florida cu o altă familie şi deciseseră să meargă în parcul de distracţii pentru a se bucura de atracţiile din zonă.

Turnul, care a fost deschis publicului în decembrie 2021, poate găzdui până la 30 de persoane și este considerat cel mai înalt turn de lansare în cădere liberă din lume, potrivit site-ului web al parcului.

Băiatul a murit la spital din cauza rănilor grave

În imaginile cu momentul incidentului care au apărut pe rețelele de socializare, se observă cum o persoană cade de pe scaun, după aproximativ cinci secunde de când vehiculul începe coborârea, relatează Today. Departamentul Șerifului Orange County a confirmat ulterior că un băiat de 14 ani a fost dus la Spitalul de Copii Arnold Palmer din Orlando Health, unde a murit la scurt timp din cauza rănilor mult prea grave.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, în videoclipul şocant filmat de un martor, membrii echipei care se ocupă de siguranţa cursei cu turnul pot fi văzuți adunându-se la locul incidentului. O persoană întreabă: „Ești sigur că ai verificat siguranţele înainte?”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

John Stine, director de vânzări și marketing pentru Slingshot Group of Companies, proprietarul și operatorul turnului din parcul de distracţii, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că „adolescentul avea centura de siguranţă bine fixată înainte de începerea cursei. Da, avea centurile de siguranţă. Asta este ceea ce ştim până în acest moment. Din nou, efectuăm aceste curse ţinând cont de toate măsurile de siguranţă şi totul este sigur, de aceea urmează să facem o investigaţie”.

Turnul a fost închis; accesul este interzis publicului

„Cuvintele nu pot descrie cum ne simțim”, a spus Stine. „Inimile noastre sunt frânte, sprijinul nostru se îndreaptă spre familia acestui tânăr și asta este tot ce putem spune în acest moment.”

Moartea adolescentului este a doua tragedie care are loc în Icon Park în mai puţin de doi ani. În septembrie 2020, angajatul parcului, Jacob Kaminsky, în vârstă de 21 de ani, a murit după ce a căzut de la mai mult de 15 metri în timp ce efectua un control de rutină pentru a verifica siguranţa unui carusel de 130 de metri din parc, potrivit Orlando Sentinel.

FreeFall este un turn de cădere liberă, cu o înălțime de peste 130 de metri și care poate transporta 30 de oameni într-o singură cursă. Când vehiculul ajunge în vârf, acesta „se înclină la 30 de grade și se îndreptă spre pământ înainte de o cădere liberă cu peste 120 km/h”, se arată pe site-ul ICON Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un băiat de 14 ani a murit după ce a căzut din cel mai înalt turn de cădere liberă din lume, într-un parc de distracții din SUA