Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 14 ani din Lahore şi-a împuşcat mama, fratele şi cele două surori după ce a pierdut la jocul PUBG, apoi s-a culcat

Un adolescent și-a împușcat mama, fratele și cele două surori după ce a devenit „dependent” de un joc video. Băiatul credea că inclusiv viaţa reală face parte din joc.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.01.2022, 18:15

Un adolescent de 14 ani şi-a împuşcat mama, fratele şi cele două surori după ce a pierdut la jocul PUBG - Shutterstock

Poliţia susţine că Zain Ali, în vârstă de 14 ani, suferă de “probleme psihice”, rezultate în urma unui joc video online - PlayerUnknown's Battlegrounds. Adolescentul din Lahore, Pakistan, a fost arestat după ce cadavrele rudelor sale au fost găsite de o femeie de serviciu.

În jocul video PUBG jucătorii sar cu paraşuta şi aterizează pe o insulă în căutare de arme pentru a-i ucide pe alţii, evitând în acelaşi timp ca ei să fie ucişi. Câştigătorul este cel care reuşeşte să rămână singurul în viaţă la final.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul a luat pistolul mamei sale după ce a pierdut o misiune din joc. A împuşcat-o pe Nahid Mubarak, în vârstă de 45 de ani, apoi pe sora acestuia, Mahnoor Fatima, care venise în fugă din altă cameră după ce auzise împuşcătura. Ulterior a omorât o altă soră, Jannat, de doar 10 ani şi pe fratele său mai mare, Taimur, în vârstă de 22 de ani. Masacrul s-a produs în casa familiei din Kahna.

Adolescentul a aruncat pistolul şi s-a prefăcut că doarme ca să scape de vină

Pe acelaşi subiect

Băiatul ar fi fugit apoi de acasă pentru a arunca pistolul într-un canal de scurgere, înainte de a se întoarce pentru a se preface că doarme. Credea că aşa va reuşi să scape basma curată, fără ca cineva să îl suspecteze vreodată. Poliţiştii l-au arestat însă după ce au găsit pete de sânge pe hainele lui şi urme de sânge care duceau la etajul superior al casei, acolo unde el dormea.

Mai târziu a mărturisit că el şi-a ucis familia într-un acces de furie și că a crezut că vor fi din nou în viață odată ce „misiunea” lui va fi îndeplinită.

“Băiatul dependent de jocul PUBG a mărturisit că și-a ucis mama și frații sub influența jocului. A dezvoltat unele probleme psihice petrecând zile şi nopţi jucându-se online”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Anchetatorii au declarat că înainte de producerea crimelor, mama lui și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cât de mult stătea în faţa calculatorului. „În ziua incidentului, Nahid l-a certat pe băiat pentru această problemă. Mai târziu, băiatul a scos pistolul mamei dintr-un dulap și a împușcat-o pe ea și pe ceilalți trei frați ai săi. A doua zi dimineața, băiatul a tras un semnal de alarmă, iar vecinii au sunat la poliție. Băiatul la acel moment a spus poliției că se afla la etajul superior al casei și nu știa cum a fost ucisă familia lui”, relatează o sursă din anchetă, potrivit Mirror

Din investigațiile oficiale ale poliției SSP, Imran Kishwar, reiese faptul că adolescentul ar fi crezut că jocul era viaţa reală. El raportase crimele ca şi când ar fi fost un supravieţuitor al atacului, însă ofiţerii au depistat rapid contradicţii în declaraţiile sale din timpul interogatoriului. Suspiciunile lor au fost confirmate când au găsit urme de sânge în interiorul casei.

„Întrebarea importantă a fost de ce și-a ucis mama și frații, ceea ce ne-a determinat să facem o legătură între evenimentul tragic şi dependenţa sa de PUBG”, se arată în declaraţia poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un adolescent de 14 ani din Lahore şi-a împuşcat mama, fratele şi cele două surori după ce a pierdut la jocul PUBG, apoi s-a culcat