Antena Meniu Search
x

Video Jocul pe telefon PUBG Mobile a atins 1 miliard de descărcări, devenind unul dintre cele mai de succes jocuri din istorie

Gigantul tehnologic chinez Tencent a declarat joi că jocul său de acțiune pentru telefoane mobile PUBG Mobile a depășit 1 miliard de descărcări acumulate în afara Chinei, făcându-l unul dintre cele mai de succes jocuri din întreaga lume.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.03.2021, 09:56

PUBG Mobile a fost descărcat de peste un miliard de ori în afara chinei, devenind unul dintre cele mai de succes jocuri făcute vreodată - Profimedia

PUBG Mobile, un miliard de descărcări în afara Chinei

PUBG Mobile, versiunea mobilă a Playerunknown’s Battlegrounds, în care un grup de jucători se luptă unul cu celălalt până când un singur combatant rămâne în picioare, a fost extrem de popular de când a fost lansat așa-numitul stil de joc "battle royale", în urmă cu trei ani.

Cele mai recente cifre de descărcare arată că doar două jocuri depășesc PUBG Mobile: Subway Surfers de la Kiloo Games și Candy Crush Saga de King Digital Entertainment, ambele foarte ușor de jucat și care atrag un public larg, potrivit firmei de analiză a datelor Sensor Tower.

"PUBG Mobile, realizând 1 miliard de descărcări, arată că jocurile de bază, în acest caz un titlu AAA battle royale bazat pe IP-ul PC cu același nume, pot atinge aceleași cifre de top, în spațiul mobil", a declarat Daniel Ahmad, analist la Niko Partners , citat de Reuters.

Pe acelaşi subiect

Tencent, cea mai mare companie din lume de jocuri video după venituri, are un alt titlu de luptă în China, numit Peacekeeper Elite.

Anunțul a venit atunci când Tencent a raportat că veniturile sale din jocurile online au crescut cu 29% în al patrulea trimestru, cauzate de o creștere a plății utilizatorilor pentru jocuri video din China și piețele internaționale. Cele două jocuri de succes ale sale, Honor of Kings și PUBG Mobile, au continuat să ocupe clasamentul în China și, respectiv, la nivel internațional, în același trimestru, a spus acesta.

Tencent a declarat că își propune să obțină jumătate din veniturile din jocuri din străinătate. Atât LightSpeed ​​cât și Quantum Studios și Timi Studios au deschis magazine în Los Angeles, cu scopul de a „crea conținut cu proprietate intelectuală originală care să aibă atracție globală”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Jocul pe telefon PUBG Mobile a atins 1 miliard de descărcări, devenind unul dintre cele mai de succes jocuri din istorie