Antena Meniu Search
x

Un bătrân de 75 de ani a murit după ce a căzut în vulcanul Kilauea din Hawaii. A fost găsit la 30 de metri adâncime, după 8 ore de căutări

Trupul neînsufleţit al unui bătrân de 75 de ani din Hawaii a fost găsit la aproape 30 de metri adâncime, după ce ar fi căzut în craterul celui mai activ vulcan de pe Insula Mare, au declarat autoritățile.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.01.2022, 17:29

Localnicul, a cărei identitate nu a fost făcută publică, din Hilo ar fi dispărut în timp ce se plimba prin cunoscutul Parc Naţional Vulcanii din Hawaii, duminică noaptea târziu. Familia a anunţat dispariţia acestuia luni dimineaţă, anunţând oficialii care se ocupă cu întreţinerea şi menţinerea siguranţei din parcul naţional.

Bărbatul plecase la plimbare noaptea prin parc

Mai mulţi ofiţeri şi pompieri din judeţ au demarat o amplă misiune de căutare în zonă, descoperindu-i cadavrul în cele din urmă la aproape 30 de metri adâncime, sub marginea craterului unei zone de vizionare a vulcanului Kilauea, cel mai activ dintre cei cinci vulcani care formează Insula Mare din Hawaii. Turiștii și localnicii au permisiune de a vizita parcul noaptea tocmai pentru a vedea un lac de lavă strălucitoare, provenită de la o erupţie a vulcanului.

„După ce l-au căutat pe bărbat în întuneric, gardienii Serviciului Parcului Național și pompierii din județul Hawaii au localizat cadavrul bărbatului la aproximativ 30 de metri sub marginea craterului, la vest de zona de vizionare Uēkahuna, pe vârful vulcanului Kīlauea. Gardienii parcului, asistați de elicopter, au recuperat trupul neînsufleţit în jurul orei 8 dimineața”, a declarat un purtător de cuvânt al Parcului Naţional, în cadrul unui comunicat de presă.

Pe acelaşi subiect

Oficialii efectuează acum o anchetă cu privire la incident. Ofiţerii au menţionat că identitatea bătrânului va fi făcută publică după ce familia va fi anunţată de cele întâmplate. Zona este deschisă vizitatorilor, dar autorităţile îi încurajează pe cei care doresc să facă drumeţii să respecte şi să nu se abată de la traseele marcate.

„Vizitatorii nu ar trebui să treacă niciodată barierele de siguranță, în special în jurul marginilor periculoase și destabilizate de stânci”, a declarat Ranger-șef John Broward. „Trecerea barierelor de siguranță și pătrunderea în zone închise poate duce la răni grave sau chiar deces”. Vulcanul „prezintă în aceste momente o ceştere intensă a capacităţii sale, cu un potenţial crescut de erupţie”, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite.

Nu este primul caz de aceste gen

Nu este prima dată când are loc o asemenea tragedie. În 2019, un bărbat de 32 de ani a căzut 20 de metri în gol, în craterul vulcanului Kilauea, după ce a călcat peste balustrada de siguranţă. Pompierii au reușit să-l salveze după trei ore, apoi a fost transportat de urgenţă la spital în stare gravă, relatează Daily Mail. De asemenea, în 2017, un bărbat de 38 de ani a murit la vulcanul Kilauea într-o aparentă sinucidere. Cadavrul său a fost găsit la aproximativ 76 de metri sub Crater Rim Trail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un bătrân de 75 de ani a murit după ce a căzut în vulcanul Kilauea din Hawaii. A fost găsit la 30 de metri adâncime, după 8 ore de căutări