Antena Meniu Search
x

Video Imaginile dezastrului din Indonezia: cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, după ce vulcanul Semeru a erupt

Cel puţin 13 oameni au murit şi mai multe zeci au fost răniţi după ce un vulcan a erupt sâmbătă în insula indoneziană Java, au anunţat autorităţile. Localnicii au fost filmați în timp ce fug cu disperare din calea dezastrului, în încercarea de a scăpa cu viaţă din calea norului gros de fum ce a urmat erupției de pe muntele Semeru. Companiile aeriene au fost avertizate că norul s-ar putea ridica până la altitudinea de 15.000 de metri (15 kilometri).

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.12.2021, 08:46

Profimedia Vezi și

Cel puţin 13 oameni au murit pe insula Java din Indonezia, în urma erupţiei deosebit de violente a unui vulcan. Un uriaş nor de  cenuşă s-a abătut asupra satelor din zonă, de unde localnicii înspăimântaţi încercau să fugă. Zeci de persoane au ajuns în spital, cu arsuri grave. Erupţia a declanşat şi o furtună cu ploaie abundentă, care a îngreunat şi mai mult misiunea salvatorilor. Norul de cenuşă s-a deplasat deasupra Oceanului Indian, la o altitudine de 15.000 de metri, iar piloţii avioanelor de linie au fost avertizaţi să-l ocolească. 

902 oameni au fost evacuaţi din regiune

Imaginile publicate online prezintă sate întregi acoperite de cenuşă vulcanică. Oficialii au spus că cel puţin 57 de oameni au fost răniţi, mulţi suferind arsuri severe. Ei sunt trataţi în diverse unităţi medicale.

Erupţia a provocat mari pagube în districtul Lumajang. Potrivit autorităţilor, 902 oameni au fost evacuaţi din regiune, însă eforturile lor au fost îngreunate de fumul dens, lipsa energiei electrice şi furtunile provocate de norii de cenuşă.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, după ce vulcanul Semeru a erupt, în Indonezia

Profimedia

Thoriqul Haq, oficial local, a declarat pentru Reuters că un drum şi un pod din apropierea oraşului Malang au fost distruse, relateează news.ro. Erupţia a început la ora locală 14:30. Autorităţile au restricţionat accesul pe o rază de 5 kilometri faţă de crater.

Volcanic Ash Advisory Center (VAAC) din Darwin, Australia, a spus că cenuşa pare că s-a detaşat şi se deplasează spre sud-vest, deasupra Oceanului Indian. Au fost emise avertismente pentru companiile aeriene. Vulcanul, care are o înălţime de 3.676 de metri, a erupt anterior în luna ianuarie.

Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, după ce vulcanul Semeru a erupt, în Indonezia

Profimedia

Mt Semeru se numără printre cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia, care se află în „Cercul de Foc” al Pacificului, regiune unde se întâlnesc plăcile continentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului din Indonezia: cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, după ce vulcanul Semeru a erupt