Antena Meniu Search
x

Un copilaș de doi ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la o grădiniță din SUA

Un copil de 2 ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la o grădiniță din New York. Alți trei copii au fost internați în spital după ce au fost expuși narcoticului puternic. Poliția spune că drogurile recuperate de la grădiniță ar fi putut ucide 500.000 de persoane, transmite Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.09.2023, 15:24

copil
Un copilaș de doi ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la grădiniță - Shutterstock (arhivă)

Nicholas Dominici, care era la grădiniță de doar o săptămână, a murit vineri din cauza unei presupuse supradoze de droguri. Alți trei copii au fost internați în spital după ce au fost expuși la narcoticul puternic la grădinița din Bronx, informează BBC.

Poliția crede că cei mici, cu vârste cuprinse între opt luni și doi ani, au inhalat fentanil la grădiniță.

În urma unei percheziții în camera copiilor a fost descoperit un kilogram de fentanil, "sub o saltea unde dormeau copiii", a declarat detectivul șef al poliției din New York, Joseph Kenny. Anchetatorii ar fi descoperit și trei prese folosite pentru a împacheta kilograme de droguri.

Proprietara grădiniței Divino Niño din Bronx, Grei Mendez, în vârstă de 36 de ani, și chiriașul ei, Carlisto Acevedo Brito, în vârstă de 41 de ani, sunt acuzați la nivel federal de posesie de stupefiante cu "intenția de a le distribui cu consecințe mortale și de conspirație pentru distribuirea de stupefiante cu consecințe mortale", potrivit procurorilor federali.

Pe acelaşi subiect

"Susținem că inculpații au otrăvit patru bebeluși și l-au ucis pe unul dintre ei, pentru că desfășurau o operațiune de trafic de droguri de la o creșă", a declarat procurorul Damien Williams.

Încercări de mușamalizare a situației, după ce copiii au fost expuși la fentanil

Imaginile de supraveghere și înregistrările telefonice arată că Mendez și-a sunat soțul de mai multe ori după ce a constatat că cei mici se simțeau rău, înainte de a contacta 911. Soțul ei a sosit apoi și a scos mai multe pungi din grădiniță, au declarat oficialii. De asemenea, Mendez ar fi șters aproximativ 20.000 de mesaje text din telefonul ei înainte de arestare, potrivit procurorilor. Autoritățile au reușit ulterior să le recupereze.

Autoritățile îl caută în continuare pe soțul ei, care a fost identificat în documentele judiciare ca fiind complice. Potrivit poliției, acesta a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce fugea de la locul faptei după incident.

Un avocat al lui Mendez a declarat că aceasta neagă acuzațiile și că nu știa că în camera copiilor se păstrau droguri. "Singura ei infracțiune a fost că a închiriat camera cuiva", a declarat avocatul ei, Andres Aranda, potrivit ABC News: "Nu există nicio dovadă că ea a făcut altceva decât să aibă grijă în mod corespunzător de acești copii".

Ambii suspecți sunt reținuți fără drept de eliberare pe cauțiune. Fiecare dintre ei riscă închisoarea pe viață dacă sunt condamnați.

Fentanilul, un analgezic sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina, este responsabil de creșterea numărului de decese cauzate de droguri în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Mapamond » Un copilaș de doi ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la o grădiniță din SUA