Antena Meniu Search
x

De ce a murit rapperul Coolio, cunoscut pentru piesa "Gangsta’s Paradise". Managerul artistului a făcut anunțul la 6 luni de la moartea lui

Managerul rapperului Coolio a dezvăluit de ce a murit artistul, la şase luni după ce muzicianul de 59 de ani a fost găsit mort în casa unui prieten din Los Angeles. Celentru rapper, cunoscut pentru melodia "Gangsta’s Paradise", a murit din cauza unei supradoze de fentanil relatează Reuters şi Associated Press, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 22:06

Vezi și

Pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr, Coolio era cunoscut mai ales pentru single-ul său din 1995 "Gangsta's Paradise", extras de pe albumul cu acelaşi nume. Acest cântec, un hit masiv care a fost prezent pe coloana sonoră a filmului "Dangerous Minds" (Minţi periculoase) cu Michel Pfeiffer, a câştigat în anul următor un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Managerul lui Coolio, Jarez Posey, a declarat că familia rapperului a fost informată, joi, de către biroul legistului din Los Angeles County, că artistul a murit din cauza unei supradoze de fentanil, un drog care a devenit un adevărat flagel în Statele Unite şi care face ravagii printre consumatori, fiind deosebit de puternic. De asemenea, rapperul avea în organism şi urme de heroină şi metamfetamină.

Rapperul avea în organism şi urme de heroină şi metamfetamină

Biroul medicului legist din comitatul Los Angeles catalogase moartea sa drept accidentală şi a invocat cardiomiopatia ca fiind o "afecţiune semnificativă" de care suferea artistul. Posey a confirmat că anchetatorii au stabilit că şi astmul sever al lui Coolio şi fumatul au jucat, de asemenea, un rol în decesul său.

Pe acelaşi subiect

Născut în Pennsylvania în 1963, Coolio a început să cânte ca parte a scenei de hip-hop de pe Coasta de Vest după ce s-a mutat în Compton, California. Şi-a lansat albumul de debut, "It Takes a Thief", în 1994, înregistrând un hit de Top 10 cu single-ul "Lakeside".

A început să cânte rap la 15 ani şi a ştiut la 18 ani că este ceea ce vrea să facă în viaţă, a declarat el în interviuri. Vânzările de albume din cariera sa au totalizat 4,8 milioane, cu 978 de milioane de difuzări la cerere ale melodiilor sale. A fost nominalizat de şase ori la premiile Grammy.

Cu personalitatea sa distinctivă, a devenit un element cultural de bază, jucând ocazional, oferind voce pentru un spectacol de animaţie şi furnizând tema muzicală pentru un sitcom Nickelodeon.

Copiii rapperului plănuiesc să îşi onoreze tatăl în viitoarele lor proiecte de documentare şi filme, a declarat Posey. De asemenea, urmează să fie lansat mai târziu în acest an un album de studio la care lucra în zilele dinaintea morţii sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » De ce a murit rapperul Coolio, cunoscut pentru piesa "Gangsta’s Paradise". Managerul artistului a făcut anunțul la 6 luni de la moartea lui