Antena Meniu Search
x

Foto Un pastor și soția sa au fost arestați, după ce opt persoane cu dizabilități au fost găsite încuiate în subsolul casei

Un pastor din Georgia și soția sa au fost arestați pentru că au ''închis oameni împotriva voinței lor'', după ce opt persoane cu dizabilități au fost găsite la subsol, în spatele unei uși închise cu șuruburi.

de Redactia Observator

la 23.01.2022, 17:04

Un pastor și soția sa au fost arestați, după ce opt persoane cu dizabilități au fost găsite încuiate în subsolul casei
Un pastor și soția sa au fost arestați, după ce opt persoane cu dizabilități au fost găsite încuiate în subsolul casei - Spalding County Sheriff's Office

Pastorul Curtis Keith Bankston, 55 de ani, și soția sa Sophia Simm-Bankston, 56 de ani, din Griffin, au fost arestați, după ce autoritățile au găsit opt ​​persoane care sufereau de dizabilităţi psihice sau fizice, cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani, în subsolul casei lor. 

Curtis a contestat afirmațiile conform cărora One Step of Faith 2nd Chance - grupul pe care pastorul îl iniţiase pe post de ONG, deşi nu avea autorizaţie în acest sens - ținea oamenii împotriva voinței lor și a declarat că aceştia ''au fost liberi să vină și să plece după cum doresc''.

Autoritățile au spus că cei doi închiriaseră proprietatea de aproximativ 14 luni, folosind subsolul ca un fel de casă de îngrijire personală. Poliția din Griffin a raportat că a găsit un zăvor pe ușa de la subsol, care a fost folosit pentru a încuia oamenii, conform Daily Mail

Autorităţile au găsit ușa închisă, după ce au ajuns la reședința din Valley Road, pentru a ajuta un pacient care a suferit o convulsie și le-a fost spus că ''accesul trebuie să fie făcut prin fereastră pentru a ajunge la pacient''. Pompierii au anunțat poliția despre descoperirile lor.

Pe acelaşi subiect

Oamenii au susținut, de asemenea, că cuplul controla ''finanțele, medicamentele și beneficiile'' oamenilor și că deseori li s-au ''refuzat medicamentele'' și ''îngrijirea medicală''.

Avocatul pastorului neagă că oamenii au fost ţinuţi împotriva voinţei lor

Nu este clar când Curtis a fost eliberat din închisoare după ce a fost arestat pe 13 ianuarie. Avocatul a confirmat că ușa de la subsol era încuiată zilnic la ora 20, dar a susținut că este o măsură de siguranță: ''Asta este o judecată greşită, este regretabil, probabil că este o încălcare a unei ordonanțe locale, dar nu este răpire și nu este închisoare falsă''.  El a mai spus reporterilor că pacienții erau hrăniți cu trei mese pe zi. În plus, ONG-ul ar fi fost înregistrat în august 2020, dar nu a reușit să fie autorizat din cauza anumitor ordonanțe locale, potrivit Atlanta Journal-Constitution.

Câteva persoane din comunitatea bisericească locală, care au vorbit în numele lui Curtis, au spus că pastorul și soția lui îi hrăneau în mod obișnuit pe cei săraci și ofereau adăpost pentru pacienții cu dizabilități. Locuitorii au fost mutați în locuințe adecvate, iar cinci sunt acum în îngrijirea statului, potrivit poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un pastor și soția sa au fost arestați, după ce opt persoane cu dizabilități au fost găsite încuiate în subsolul casei