Antena Meniu Search
x

Foto Un pescar norocos a prins un homar albastru, extrem de rar, şansele fiind de unu la două milioane de exemplare, în SUA

Un pescar de pe coasta statului Massachusetts a avut parte de o captură pe care cel mai probabil o poate face o dată în viață. Bărbatul a prins un homar albastru, extrem de rar.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 16:05

Un pescar norocos a prins un homar albastru, extrem de rar, şansele fiind de unu la două milioane, în SUA
Un pescar norocos a prins un homar albastru, extrem de rar, şansele fiind de unu la două milioane, în SUA - Captain Joe and Sons via Facebook

Toby Burnham a prins crustaceul pe 16 iulie, lângă malul Gloucester, Massachusetts. Pescarul entuziasmat a făcut o fotografie și, în cele din urmă, a eliberat homarul deosebit în apă, potrivit unei postări virale de pe pagina sa de Facebook.

Comentatorii au aplaudat compania care se ocupă cu prinderea peştelui pentru că a eliberat captura înapoi în sălbăticie, observând cât de rară este. ''Acest homar albastru nu este [menit] ca oamenii să îl mănânce.'' Un al internaut a adăugat: ''Frumoasă culoarea albastră! Nu pentru consum!''.

Se crede că homarii albaştri își iau culoarea din cauza unei defect genetic, conform spuselor specialiştilor. Homarul creează o anumită proteină, cunoscută sub numele de crustacianină, care are drept rezultat respectiva culoare.

Șansele de a-l prinde sunt în mod obișnuit de ''unul la două milioane'', dar experții sunt de acord că aceasta este doar o presupunere, deoarece nimeni nu știe cu adevărat câte astfel de specimene există în sălbăticie.

Pe acelaşi subiect

Şi alţi pescari au reuşit să prindă homari deosebiţi de-a lungul timpului

În luna aprilie, un alt pescar a prins un homar albastru în largul coastei din Penzance, înainte de-al elibera înapoi în sălbăticie, a raportat DailyMail. De asemenea, în februarie 2021, un homar galben, o descoperire de unu la 30 de milioane, a fost prins în largul coastei Maine. Specimenul, poreclit Banana, a fost în cele din urmă donat Centrului de Științe Marine al Universității din New England din Biddeford.

În iulie 2020, un homar albastru care a fost livrat la un restaurant Red Lobster din Ohio a scăpat ca prin urechile acului după ce un angajat a observat raritatea și a refuzat să îl gătească. Acesta a fost transportat ulterior la o Grădină Zoologică din apropiere. Mai mult, un homar translucid, descris ca o captură de 1 la 100 de milioane, a fost găsit în largul coastei Maine în august 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un pescar norocos a prins un homar albastru, extrem de rar, şansele fiind de unu la două milioane de exemplare, în SUA