Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un poliţist care a omorât un om cu maşina a fugit de la faţa locului cu tot cu cadavru şi l-a dus acasă ca să-i ceară sfatul mamei sale, în SUA

Un ofiţer de poliţie aflat în afara programului de lucru a lovit şi ucis un bărbat cu maşina, dar în loc să raporteze accidentul şi să sune la salvare ori să ceară ajutorul colegilor de serviciu, bărbatul a cărat cadavrul acasă pentru a discuta despre situaţie cu părinţii săi, potrivit autorităţilor.

de Larisa Andreescu

la 30.11.2021 , 15:36

Ofiţer de poliţie în maşină
Un poliţist care a omorât un om cu maşina a fugit de la faţa locului cu tot cu cadavru şi l-a dus acasă ca să-i ceară sfatul mamei sale, în SUA - Shutterstock

Louis Santiago, un ofițer de poliție din Newark, New Jersey, se confruntă cu mai multe acuzații care includ omucidere nechibzuită implicând un autovehicul și profanarea rămășițelor umane, după ce ar fi comis accidentul apoi a fugit de la faţa locului, cu tot cu cadavru, pe 1 noiembrie, potrivit biroului procurorului din comitatul Essex.

Atât mama lui Santiago, cât și un alt pasager care se afla în maşină în noaptea accidentului se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii. În noaptea tragediei, în jurul orei 3:00, poliţistul se afla în zona Garden State Parkway, când a pierdut controlul volanului şi l-a lovit în plin pe Damian Z Dymka, asistent medical, potrivit parchetului.

Patrick Toscano Jr, un avocat care îl reprezintă pe Santiago, a spus că Dymka mergea pe contrasens şi purta costum de vârcolac, fiind seara de Halloween. El a declarat că incidentul s-a petrecut în „întuneric şi beznă totală” și că Santiago nu și-a dat seama inițial ce a lovit.

Articolul continuă după reclamă

Procurorii susțin că Albert Guzman, pasagerul din mașina poliţistului, nu a sunat la 911 şi nu i-a acordat primul ajutor bărbatului rănit. Ei susţin de asemenea că bărbaţii s-au întors la locul accidentului “de mai multe ori”, înainte de a decide să bage cadavrul omului în maşină.

Pe acelaşi subiect

“Ofiţerul Santiago a urcat cadavrul bărbatului în vehiculul său pentru a-l duce la cel mai apropiat spital”, a declarat avocatul apărării, Toscano. “Între paranteze, casa ofițerului Santiago era foarte aproape de locul accidentului.”

Bărbații ar fi dus trupul domnului Dymka înapoi acasă la Santiago, unde el, Guzman și mama lui, Annette Santiago, au discutat ce să facă. Tatăl lui Santiago, care este și locotenent de poliție în Newark, a sunat la 911 și a raportat că fiul său a avut un accident.

Avocatul poliţistului spune că totul a fost doar o neînţelegere

Ofiţerul de poliţie s-a întors la locul accidentului cu cadavrul domnului Dymka, pe care poliția de stat din New Jersey l-a găsit pe bancheta din spate. Procurorii au spus că domnul Dymka era mort când l-au găsit, dar nu erau clari când bărbatul a murit de fapt. De asemenea, avocatul subliniază că unele majoritatea acuzaţiilor sunt “fie nefondate, fie duble”.

„Orice pierdere de vieți este tragică. Acest caz nu este unul diferit. O tragedie îngrozitoare. Nu există o modalitate de a spune asta”, a continuat Toscano, într-o declaraţie separată. “Acestea fiind spuse, nu am văzut nico dovadă până în prezent care să reflecte că acest eveniment a fost altceva decât un accident teribil – nu o crimă, un accident.”

Santiago a pledat vinovat pentru acuzaţiile aduse şi a fost eliberat miercuri în schimbul reţinerii sale la domiciliu.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » Un poliţist care a omorât un om cu maşina a fugit de la faţa locului cu tot cu cadavru şi l-a dus acasă ca să-i ceară sfatul mamei sale, în SUA