Antena Meniu Search
x

Video Şef din poliţie, sacrificat după gluma cu porcul. Cum a calculat agentul că merită un exemplar de 160 kg

O glumă proastă l-a lăsat pe şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu fără funcţie! Colegii mai în vârstă au păcălit un poliţist mai tânăr că, de Crăciun, Poliţia îi oferă un porc, dacă face o solicitare. Agentul nu şi-a dat seama că este o farsă şi a cerut, în scris, un porc de 160 de kilograme, în funcţie de câtă vechime avea în muncă. Hârtia, ajunsă în presă, a devenit izvor de bancuri cu poliţişti. Ministrul de Interne nu a râs.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 20:15

Vezi și

Un agent de poliţie scrie un referat către şefii lui şi cere să i se dea un porc de Crăciun. Nu, nu este un banc. Este povestea reală a unui poliţist rutier din Giurgiu. Păcălit de colegii mai în vârstă, tânărul a pretins un porc de 160 de kilograme.

Agentul a explicat că i se cuvine un porc atât de mare pentru că are o vechime de patru ani în poliţie. Ba mai mult, a invocat în calculul său şi aşa numita ordonanţă a lăcomiei, promovată de Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea. 

Dumitru Coarnă, lider de sindicat: Băiatul, tinerel care avea patru ani vechime, a făcut calcul: patru ori patru 16.

Practic, agentul a fost victima unei duble-farse. Căci nici Poliţia nu împarte porci de Crăciun, nici taxa pe lăcomie nu mai este în vigoare. Şi oricum ordonanţa vorbea despre taxe pe active bancare și pentru companii din energie, nu despre beneficii în porci pentru oamenii legii. Solicitarea agentului s-a scurs în presă şi s-a viralizat rapid. 

Pe acelaşi subiect

Dumitru Coarnă, lider de sindicat: Adevărul e că e ceva deplasat. Trebuie să ai un pic de raţiune, eşti totuşi poliţist trebuie să ştii să interpretezi anumite gesturi, cuvinte, fapte. 

 O glumă proastă care l-a costat funcţia

IPJ Giurgiu a anunţat că a deschis o anchetă. 

IPJ Giurgiu se apără: Au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. Totodată, facem precizarea că nu există nicio prevedere legală în acest sens.

Gluma s-a îngroşat când a ajuns la urechile ministrului de Interne. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie, este nedrept să fie subiect de glume pe seama unor nefericiţi de la serviciul rutier Giurgiu. 

Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol: Pata asupra imaginei instituţiei este exact reacţia inexplicabilă a MAI. 

Pedeapsa a venit  fulgerător.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie. 

Ceilalţi sunt cercetaţi disciplinar

Primul sacrificat, chiar şeful Serviciului Rutier. Comisarul șef Mihai Tache a fost împuternicit în această funcţie în urmă cu un an. Numirea sa a declanşat un scandal uriaş la nivelul IPJ Girugiu. Numele său este asociat cu mai mulţi interlopi, printre care şi Bobină, un cunoscut proxenet din judeţ. De asemenea, Tache a fost cercetat penal pentru braconaj şi ucidere din culpă. Acum patru ani, de Crăciun, a ieşit la vânătoare de raţe cu doi prieteni. A tras cu arma, moment în care unul dintre însoţitori a căzut în lac şi a murit. Dosarul a fost clasat. 

Dumitru Coarnă, lider de sindicat: Nu cred că e cazul să mergem cu destituiri din funcţia publică, e totuşi o glumă. 

Alţi cinci agenţi de poliţie şi un ofiţer implicaţi în farsă sunt cercetaţi disciplinar. 

Alte scandaluri cu poliţişti n-au fost tranşate la fel de prompt de ministru. 21 de agenţi de la rutieră din Capitală sunt bănuiţi că au luat mită de la şoferi. Şeful Brigăzii Rutiere este încă în funcţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Şef din poliţie, sacrificat după gluma cu porcul. Cum a calculat agentul că merită un exemplar de 160 kg