Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un tânăr s-a trezit din comă fix înainte să fie deconectat de la aparate. S-a luptat săptămâni pentru viaţă, după ce a primit un pumn în cap

Un bărbat din UK în moarte cerebrală s-a trezit exact când trebuia să fie deconectat de la aparatele care îl mai ţineau în viaţă. Băiatul a fost lovit brutal cu pumnii pe stradă, după ce a ieşit cu mai multe cunoştinţe în timpul nopţii, unde a degenerat un conflict. În urma lovirii, s-a izbit cu capul de o piatră după care a intrat în comă pentru câteva săptămâni.

de Aura Trif

la 06.07.2023, 12:27

James Howard-Jones, în vârstă de 28 de ani, va rămâne cu handicap mental și fizic și va avea nevoie de îngrijire pentru tot restul vieții. Atacatorul său, Ben Davies, în vârstă de 24 de ani a recunoscut că a provocat vătămări corporale grave fără intenție și a fost închis pentru 2 ani și 4 luni, relatează Daily Mail.

James a fost lovit cu pumnii de Ben pe 24 aprilie anul trecut, pe o stradă din Cheltenham, în timpul unei ieșiri în timpul nopţii. James a căzut pe spate și s-a lovit la cap, suferind un traumatism aproape fatal care i-a schimbat viața. A fost transportat la spital unde a rămas inconștient timp de câteva săptămâni, timp în care a fost supus mai multor operații de urgență.

„Ați distrus viața și speranțele domnului Howard-Jones - un tânăr în floarea vârstei, cu totul pentru care să trăiți. În același timp, ai rupt inimile familiei și prietenilor lui. Prejudiciul pe care l-ați provocat este devastator și de-a lungul vieții pentru toți cei afectați de fapta dumneavoastră criminală”, i-a spus judecătorul atacatorului.

Familia deciseră să îi doneze organele, dar băiatul s-a trezit în mod miraculos

Pe acelaşi subiect

În timp ce familia lui James ia în considerare o cerere de recoltare a organelor sale pentru transplant, el și-a recăpătat cunoștința, a spus procurorul. Cu toate acestea, starea lui l-a lăsat cu dizabilități fizice și psihice.

Tatăl lui James, Neil Howard-Jones, îi spusese mai devreme judecătorului: „În primele două săptămâni, medicii care l-au tratat pe James ne-au spus că era în moarte cerebrală și că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să-l lăsăm să moară. Mi s-au pus întrebări pe care nici un părinte nu ar trebui să le audă, cum ar fi să-i las organele să fie donate. Am convenit că acest lucru ar trebui făcut și se făceau aranjamente pentru donarea lor. Am convenit că acest lucru ar trebui amânat cu o săptămână, astfel încât familia și prietenii să-și poată lua rămas bun de la James. În mod incredibil, în ciuda a ceea ce ne-au spus experții, James a continuat să-și recapete cunoștința. Inițial, a putut doar să ofere contact vizual și nu a putut să se miște sau să vorbească."

Starea lui James s-a îmbunătățit până la un punct în care a putut fi mutat într-un centru de reabilitare. Cu toate acestea, el trebuia să se întoarcă la spital de mai multe ori din cauza convulsiilor.

„În prezent, are nevoie de ajutor pentru a se ridica din pat, pentru a merge doar la toaletă. El poate folosi un scaun cu rotile, dar doar un număr de ore în fiecare zi din cauza oboselii.”

Ben Davies a fost arestat pe 8 mai 2022 şi va ispăşi 2 ani şi 4 luni de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Un tânăr s-a trezit din comă fix înainte să fie deconectat de la aparate. S-a luptat săptămâni pentru viaţă, după ce a primit un pumn în cap