Antena Meniu Search
x

Un tată a fost ucis de un adolescent, în timpul petrecerii de aniversare a gemenelor sale. „Aş face-o din nou”, spune criminalul de doar 16 ani, în Anglia

Sfârşit tragic pentru un tată care îşi aniversa gemenele. Bărbatul a fost ucis de un adolescent chiar în timpul petrecerii de aniversare a gemenelor sale. James Gibbons, 34 de ani, a murit în apropiere de casa sa din Essex, Anglia, după ce a încercat să împiedice o bandă să se ia de un om fără adăpost.

de Monica Palade

la 04.11.2021, 13:19

Criminalul, al cărui nume nu a fost făcut public din cauza vârstei, l-a înjunghiat pe bărbat de patru ani şi l-a lăsat să moară. Mai apoi s-a lăudat prietenilor: „Sunt un psihopat”. A negat un singur cap de acuzare, dar a fost găsit vinovat şi a primit un verdict majoritar la Curtea din Chelmsford. În plus, nu a arătat nicio emoţie când a primit verdictul după 14 ore de deliberări.

Cu toate acestea, familia devastată a bărbatului a răsuflat uşurată și a plâns, în timp ce maistrul juriului a citit decizia. Iar mama victimei, Wendy Richards, le-a spus reporterilor că fiul ei a fost un „erou” care „a înfruntat bătăușii”.

Înjunghierea de groază a avut loc la câteva momente după ce tatăl a fost implicat într-o confruntare cu prietenii inculpatului la doar câțiva metri de casa lui din Laindon. În instanţă s-a spus că „nu a existat nicio dispută” când adolescentul și-a înjunghiat victima de patru ori în stomac, dar a susținut că a acționat în legitimă apărare.

A murit încercând să salveze un om al străzii

Pe acelaşi subiect

Incidentul a avut loc pe 2 mai, când bărbatul generos i-a dus de mâncare lui Christopher French, un bărbat fără adăpost. Bărbații vorbeau când doi tineri s-au apropiat. Unul a început să tragă de bluza cu glugă a omului străzii, în timp ce al doilea încerca să-i smulgă farfuria din mâini. Gibbons le-ar fi spus să „se care” – sau îi alungă singur. Băieții au plecat, dar s-au întors 10 minute mai târziu cu o bandă de prieteni. Majoritatea aveau 12 sau 13 ani – doar doi, inclusiv inculpatul, erau mai mari.

Christopher French le-a spus juraților că a izbucnit o ceartă, înainte ca Gibbons să-i alunge pe tineri pe o alee. Apoi a făcut un pas în spate şi a arătat că a fost înjunghiat.

Lama folosită nu a fost găsită. Cu toate acestea, patologii spun că avea aproximativ șase inci lungime. În orele de după crimă, adolescentul și-a sunat în lacrimi iubita. În timpul unei conversații de 43 de minute, el i-a spus: „Un bărbat a fost înjunghiat. Cred că este mort”.

Un prieten i-a trimis un mesaj într-un chat de grup pentru a-i spune „stai calm, să nu te duci încă nicăieri și, când o faci, să ai o mască împotriva coronavirusului”. Apoi a fost întrebat: „Ai cuțitul la tine de când ai făcut-o?” - răspunzând: „ofc”, o versiune prescurtată a „desigur”. Tânărul a căutat online știri despre ceea ce s-a întâmplat cu victima lui. A căutat pe Google „consecințele înjunghierii accidentale”.

Dar, în ciuda lacrimilor în faţa iubitei sale, jurații au fost informaţi că s-a lăudat că l-a înjunghiat pe Gibbons de mai multe ori. „L-am înjunghiat [l-am înjunghiat] de 25 de ori”, se lăuda el. Instanța a auzit că „râdea” când a spus-o. Apoi s-a lăudat că va ucide mai mult – se spune că i-a spus unui prieten care l-a întrebat dacă a comis crima îngrozitoare: „Da, am făcut-o… Nu-mi pasă. Sunt un psihopat”.

După ce a aflat că victima lui a murit, el a spus pe Snapchat: „Aș putea la fel de bine să mă duc să-i ucid pe toți ceilalți care nu-mi plac”. Băiatul se va întoarce în instanță pentru a fi condamnat luna viitoare. Wendy Richards, din Basildon, a vorbit despre fiul său ca „un adevărat om muncitor care nu dorea altceva decât să-și întrețină familia”, într-un omagiu emoționant.

"El, Vicky și copiii lor aveau tot viitorul în faţă. Din păcate, acest lucru le-a fost luat. Lui James nu-i plăceau bătăușii și îi proteja și avea grijă mereu de oamenii vulnerabili. Suntem mândri de el – el este eroul nostru”.

Familia i-a adus un omagiu lui „Gibbo” după moartea sa – și a spus că toţi au fost „absolut devastaţi”. James avea patru copii mici, era logodit cu partenera sa de 11 ani.

„James era un bărbat muncitor, orientat spre familie, care își conducea propria companie de amenajare a băilor și aștepta cu nerăbdare un viitor pozitiv pentru el și familia lui. Această tragedie a avut loc după ce și-a petrecut ziua sărbătorind ziua de naștere a gemenelor sale de doi ani acasă și suntem absolut devastaţi dincolo de orice imaginaţie de această pierdere fără rost, care a avut un efect devastator asupra noastră tuturor. James era genul de persoană care ar fi întotdeauna pregătit să ajute pe oricine mai puțin norocos decât el, ceea ce şi făcea”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Un tată a fost ucis de un adolescent, în timpul petrecerii de aniversare a gemenelor sale. „Aş face-o din nou”, spune criminalul de doar 16 ani, în Anglia