Antena Meniu Search
x

O adolescentă violată a fost ignorată de oamenii legii luni întregi. Poliţiştii l-au acuzat însă pe tatăl fetei care l-a înjunghiat pe violator, în Israel

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, care a fost violată, a fost ignorată de oamenii legii luni întregi, se arată într-un raport.

de Monica Palade

la 20.10.2021, 11:03

O adolescentă violată a fost ignorată de oamenii legii. Poliţiştii l-au acuzat însă pe tatăl fetei care l-a înjunghiat pe violator, în Israel - Shutterstock

Timp de mai multe luni, poliţiştii din sudul Israelului i-au ignorat plângerea fetei, însă, l-au arestat pe tatăl copilei, după ce l-a înjunghiat pe presupusul agresor al tinerei.

De cealaltă parte, oamenii legii se apără şi spun că victima nu a fost cooperantă şi că nu au reuşit să îl identifice. Postul de televiziune Channel 13, care a relatat cazul, susţine că identitatea violatorului era cunoscută în comunitate şi că poliţiştii nu l-au reţinut sau chestionat, după ce a fost înjunghiat de tată şi externat din spital.

Tatăl arestat pentru că şi-a făcut dreptate singur

Mai mult, se spune în raport, poliția a chestionat-o tot pe fată ca un posibil complice al înjunghierii, ceea ce a traumatizat-o şi mai mult. Fata, în vârstă de 16 ani și membru al mișcării de tineret Bnei Akiva din Yavne, a povestit cum bărbatul a atacat-o, a bătut-o și a ținut-o cu forța în timp ce a violat-o.

Pe acelaşi subiect

Poliția a contestat acuzaţiile, spunând că oficialii au organizat imediat o întâlnire cu anchetatorii și angajaţii sociali, după ce violul a fost raportat în iulie.

„În timpul ședinței, victima a refuzat să continue procedurile de investigație și, ca atare, o decizie a fost luată de toate părțile de a continua să se ocupe doar de aspectul bunăstării", se menționează în declarația poliției.

Poliția a adăugat că atunci când a fost chemată din nou pentru interogare, după înjunghiere, poliția a găsit „discrepanțe serioase în mărturia ei și ea a refuzat să răspundă la alte întrebări, astfel încât să nu putem certifica identitatea atacatorului”.

Raportul nu a arătat clar dacă fata și familia ei neagă afirmația poliției conform căreia ea a fost necooperantă în cadrul anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O adolescentă violată a fost ignorată de oamenii legii luni întregi. Poliţiştii l-au acuzat însă pe tatăl fetei care l-a înjunghiat pe violator, în Israel