Antena Meniu Search
x

Foto Verdict în cazul unui băieţel de 7 ani, ucis de o criză de astm în timp ce mama lui se droga. Calvarul copilului din UK, chinuit în "casa ororilor"

O mamă dependentă de droguri şi-a chinuit fără milă copilul bolnav de astm, lăsându-l să moară în condiţii cumplite, greu de închipuit. I-a folosit chiar şi inhalatorul pentru a consuma droguri, în timp ce micuţul se sufoca la câţiva metri distanţă. Totul s-a petrecut într-o casă desprinsă parcă din filmele de groază, după cum o arată imaginile publicate de Poliţie. Acum, femeia a aflat verdictul judecătorilor.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 17:34

Laura Heath, o femeie de 39 de ani din Marea Britanie, i-a îngrozit pe poliţiştii care anchetau cazul morţii fiului său. Micul Hakeem Hussain s-a stins din viaţă la doar 7 ani, doborât de un atac de astm, chiar în curtea locuinţei unde mama sa dependentă de heroină şi cocaină îi folosea inhalatorul pentru a se droga. Potrivit instanţei de judecată, moartea copilului putea fi prevenită, relatează The Sun.

Băieţelul şi-a dat ultima suflare în curtea casei

Pe 26 noiembrie 2017, în jurul orei 7:30, paramedicii l-au găsit pe băieţel fără suflare, îmbrăcat doar în pijama, deşi erau condiții de îngheț. Trupul său zăcea în fața casei din Birmingham. De câteva zile Hakeem respira tot mai greu, iar în noaptea care i-a fost fatală ieşise afară să ia puţin aer. Lângă trupul său nu a fost găsit niciun medicament, iar ulterior, autopsia a demonstrat că micuţul a murit din cauza exacerbării acute a astmului bronșic. 

Copilul era cunoscut de asistenţii serviciilor sociale și fusese clasificat drept "vulnerabil" din cauza problemelor de acasă. Reprezentanţii trimişi de Protecţia Copilului îl vizitaseră pe băiat cu doar două zile înaintea decesului. Aceştia stabiliseră, însă, că Hakeem poate rămâne în grija mamei, în ciuda "riscului ridicat de vătămare".

Pe acelaşi subiect

Calvarul copilului, chinuit de mamă în "casa ororilor"

În faţa juraţilor au fost prezentate la începutul lunii aprilie fotografii din interiorul locuinţei de coşmar. Camerele erau murdare, pline de gunoi, iar procurorii au dezvăluit că inhalatorul copilului era folosit pe post de pipă pentru droguri. O cunoştinţă de-a familiei, Chloe Cooper, susţine că încăperile nu puteau fi locuite: "Cum intrai, totul era dezgustător". Băiatul nu avea camera lui şi dormea pe canapea, fără aşternuturi. Şi profesorii victimei spun că au observat semne de neglijenţă din partea mamei.  Avea deseori părul şi hainele murdare, iar uneori "mirosea a urină". În galeria FOTO sunt prezentate mai multe imagini din casa în care micuţul şi-a dus, cu greu, zilele.

Apelul la numărul de urgenţă. Discuţia dintre mamă şi dispecer

Potrivit datelor făcute publice în instanţă, dispecerul de la numărul de urgenţă 999 s-a oferit să o ajute pe Laura pentru a-i acorda copilului primul ajutor, însă femeia a răspuns scurt: "A murit ... E albastru şi înţepenit. Nu mai poate fi salvat, a murit". O ambulanţă a fost trimisă la adresă, dar paramedicii au stabilit rapid că Hakeem nu dă "semne de viață". Decesul a fost confirmat la ora 7:45.

"Poliția a intervenit pe Cook Street și a vorbit cu doamna Heath în dormitor. Au întrebat-o unde dormea Hakeem. Ea le-a spus că s-a culcat pe la 22:00 și l-a verificat la 23:00. Dormeau în același pat și, la un moment dat în timpul nopții, Hakeem s-a trezit să ia aer curat, deoarece suferea de astm bronșic sever. Laura Heath le-a spus ofițerilor că, în mod normal, locuiau la Long Acre, în Nechells", a declarat procurorul Matthew Brook.

Mama a fost arestată la ora 9:45, în aceeaşi dimineaţă. A recunoscut că a cheltuit 55 de lire sterline pe heroină și cocaină crack în ziua morții fiului ei și a folosit un tub de plastic de la inhalatorul copilului pentru a consuma droguri. Laura a descris cum l-a descoperit pe Hakeem înghețat, cu buzele albastre, după ce prietenul ei, Tim i-a descoperit cadavrul.

Verdictul primit de mama băiatului

Mama băiatului a fost acuzată de ucidere din culpă, iar femeia a recunoscut patru acuzaţii de cruzime împotriva copilului, între care neglijenţă, expunere la heroină şi cocaină crack. Instanţa de judecată s-a pronunţat în acest caz, iar Laura Heath a fost găsită vinovată de moartea lui Hakeem. 

Anunţul a fost primit cu entuziasm de cei care au privit, îngrijoraţi şi "cu mâinile legate", cum sănătatea copilului se deteriorează până în cea din urmă clipă. "Era un băieţel frumos, un prieten minunat cu un râs molipsitor", îşi aminteşte unul din colegii săi de la şcoală. "Avea un suflet cald şi o inimă generoasă. Era extrem de talentat, mai ales la muzică şi arte".

"Sclipirea din ochii săi frumoşi era mai luminoasă decât stelele de pe cer. Dragostea noastră pentru el va străluci etern", mărturiseşte o cunoştinţă. "Mama lui avea datoria să aibă grijă de el şi de medicaţia sa. Viaţa de acasă era haotică, iar asta a avut un impact dramatic asupra lui Hakeem."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Verdict în cazul unui băieţel de 7 ani, ucis de o criză de astm în timp ce mama lui se droga. Calvarul copilului din UK, chinuit în "casa ororilor"