Antena Meniu Search
x

Moartea unei bătrâne, ucisă cu sălbăticie în casa de vacanţă din Spania, a scos la iveală un secret "întunecat" de familie

Moartea violentă a unei femei de 74 de ani, strangulată până şi-a dat ultima suflare chiar de grădinarul ei, scoate la iveală un secret de familie bine păstrat timp de zeci de ani. Fratele victimei povesteşte că vestea neaşteptată i-a frânt inima, deja îndoliată de dispariţia surorii sale.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 16:11

Moartea femeii a scos la iveală un secret de familie
Moartea femeii a scos la iveală un secret de familie - Arhiva familiei via Mirror

O crimă terifiantă a cutremurat din temelii o întreagă familie, scoţând la iveală secretele unui trecut tumultos. Lesley Pearson, o britanică de 74 de ani care locuia în Spania, şi-a găsit sfârşitul în propria casă, cu mâinile grădinarului încleştate în jurul gâtului. Cei doi se certaseră cu privire la salariul bărbatului, iar acesta, orbit de furie, s-a năpustit asupra femeii neajutorate. După ce inima lui Lesley a încetat să bată, ucigaşul a îngopat trupul neînsufleţit chiar în grădina pe care o îngrijea. Spera ca nimeni să nu descopere cadavrul din curtea vilei de lux din Algar, Spania. Însă lucrurile nu aveau să rămână aşa.

Bătrâna, ucisă şi îngropată lângă vila de lux din Spania

Francisco Javier Becerra, grădinar şi maestru în arte marţiale, nu a scăpat nepedepsit pentru crima comisă. Potrivit Mirror, acesta a îndesat o batistă în gura vicitimei, pentru a-i înăbuşi strigătele, apoi a ucis-o fără milă pe bătrână. I-a furat banii din portofel şi s-a asigurat că a jefuit tot ce se putea înainte să îngroape cadavrul în grădina casei. Trupul femeii a zăcut în mormântul improvizat timp de 10 zile, până ce detectivii care-i investigau dispariţia l-au descoperit. Becerra a fost găsit vinovat, iar în urma procesului a fost condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare.

Un secret de familie a ieşit la iveală după zeci de ani

Pe acelaşi subiect

Moartea femeii a zdrobit inimile rudelor, care nu-şi închipuiau însă că trista poveste are şi o continuare. Sau, mai bine zis, o incursiune în trecutul îndepărtat al unei istorii de familie tumultoase. Secretul "întunecat" a ieşit la iveală în urma analizei ADN efectuate de anchetatori pentru a confirma identitatea victimei. Ofiţerii au prelevat probe de la fratele bătrânei ucise, Steve Ramsbottom, însă rezultatele au ridicat semne de întrebare. Datele nu se potriveau complet, ci indicau în schimb faptul că cei doi nu sunt fraţi decât pe jumătate. Deşi născuţi de aceeaşi mamă, analiza ADN a confirmat că au taţi diferiţi.

"Am rămas fără cuvinte. Eu şi Lesley eram atât de apropiaţi! Nu m-aş fi aşteptat nici într-un milion de ani la aşa ceva", mărturiseşte fratele victimei. "Trupul ei era descompus, iar poliţiştii spanioli făceau eforturi să identifice corpul. Aşa că mi-au cerut o mostră de ADN. Testul a demonstrat că avem taţi diferiţi! Nu mi-a venit să cred."

Fratele victimei are inima zdrobită

"Am aflat de moartea lui Lesley de la un reporter, care mi-a bătut la uşă. Am sunat la poliţie şi mi-au confirmat totul, inclusiv faptul că au reţinut un suspect. Era grădinarul ei, Javier. Am intrat în şoc. Ajuns în Spania, am cerut să văd trupul lui Lesley, dar mi s-a spus că e în stare avansată de descompunere din cauza climatului neprielnic. Au vrut, în schimb, să facem un test ADN. Am fost de acord imediat. Două zile mai târziu, poliţiştii şi medicul m-au chemat la secţie şi mi-au spus că eu şi sora mea avem părinţi diferiţi. Şi mama şi tata au trecut în nefiinţă, aşa că nu am pe cine să mai întreb despre asta", adaugă Steve Ramsbottom.

Acesta a explicat că tatăl său, Stan, a luptat în Al Doilea Război Mondial şi nu s-a întors acasă până în 1945, când Lesley avea deja două luni. "Ştiam că tatăl meu nu ne vizitase deloc în acel interval. Totuşi, nu m-aş fi aşteptat la asta. Nu ne-a trecut niciodată prin minte acest gând", îşi aminteşte el.

"Va rămâne mereu surioara mea. O iubesc enorm!"

"Lesley nu a avut copii, dar şi-a iubit enorm familia. Ar avea inima zdrobită dacă ar şti că nu e fiica tatei. Era preferata lui în copilărie. (...) Pentru mine, va rămâne mereu surioara mea. O iubesc enorm! Nu contează ce s-a petrecut în trecut. Trebuie să-mi revin din şoc, dar sunt bucuros că Lesley nu va afla niciodată."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Moartea unei bătrâne, ucisă cu sălbăticie în casa de vacanţă din Spania, a scos la iveală un secret "întunecat" de familie